Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ligi poole miljoni eest Keeniasse e-teenuseid juurutama – selleks ju maksud ja kärped ongi!

-
22.11.2023
Keenia
© Scanpix

ERR vahendab, et Eesti rahvusvahelise arengukoostöö keskus otsib kedagi, kes ligi poole miljoni euro eest Keenias e-teenuseid juurutada aitaks. Kindlasti on maksutõusud ja kärped selleks väga vajalikud!

Nimelt avas Eesti rahvusvahelise arengukoostöö keskus 16. novembril riigihanke, millega otsitakse ettevõtet, kes aitaks Keenia valitsusel e-teenuseid luua.

Eesti rahvusvahelise arengukoostöö keskuse (ESTDEV) digiarengu valdkonnajuht Andres Ääremaa rääkis ERRile, et see on rahvusvaheline projekt, mida rahastavad lisaks arengukoostöö keskusele, kes projekti ka ellu viib, Euroopa Liit ja Saksamaa arengukoostöö agentuur (GIZ).

Projekti maksumus on Ääremaa sõnul kokku 2,4 miljonit eurot, millest Eesti annab 300 000 eurot. Tegelikult on hanketingimustes maksumuseks kirjas tervelt 470 000 eurot, kuid Ääremaa ütles ERRile, et tegelik summa selgub peale maksumust.

Samal ajal kuuleme iga päev, üleskutseid kokkuhoiule ja seda, kuidas Eestit kollitab majanduslangus. Kusjuures kärped ning maksutõusud peavad reele aitama.

 

Loe siit:

https://www.err.ee/1609170466/riik-paneb-300-000-eurot-keenia-e-teenuste-arendamisse