Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO | Anti Poolamets kohtus Soomes riigijuhtidega ja käis kultuurifestivalil

-
22.11.2023
Laadime sisu...

Läinud nädalalõpul külastas riigikogu EKRE fraktsiooni liige, Eesti-Soome parlamendirühma esimees Anti Poolamets Soomet, kus osales eesti keele ja kultuuri õpetamisele pühendatud juubeliseminaril, mardilaadal kui ka kohtus Soome riigijuhtidega.

Anti Poolamets ja Kadri Tali kuulusid riigikogu esimehe Lauri Hussari juhitavasse delegatsiooni.

Reedel kohtuti Soome parlamendi esimehe, põlissoomlase Jussi Halla-aho’ga, fraktsioonide ja komisjonide esimeeste ning Soome-Eesti parlamendirühma juhtidega. Samuti oli kohtumine Soome presidendi Sauli Niinistö ja peaministri Petteri Orpoga.

Riigijuhtidega oli jutuks regionaalne julgeolek, sealhulgas koostöö Venemaalt lähtuva põgenikesurvega toimetulekul. Kohtumistel arutati ka Venemaa agressiooni Ukrainas.

Reedel avati Helsingi Ülikoolis peetav juubeliseminar, millega tähistatakse saja aasta möödumist eesti keele ja kultuuri õpetamise algusest Soomes.

Samuti käidi Helsingi Kaablitehase kultuurikeskuses toimuval kultuurifestivalil „Martin markkinat“, mis on suurim Eesti kultuuri tutvustav sündmus Soomes – lisaks kultuuriprogrammile tutvustatakse sel kahepäevasel festivalil Eestit kui reisisihtkohta, müüakse käsitööd, disaini ja toitu ning korraldatakse vestlusi Eesti ühiskonnast ja kultuurist.