Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO: Kaja Kallas: “Ainuke inimene, kes ei valeta, olin mina”

-
23.11.2023
Laadime sisu...

Peaminister Kaja Kallas ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et sai sel nädalal riigikogus teada, et alla seitsmeaastased lapsed kuulavad ja loevad tema kõnesid, kust kuulsid, et jõuluvana ei ole olemas: „Esiteks, mul on hea meel, et meie lapsed on nii poliitikahuvilised. Ma ei teagi, kas nüüd vabandada kõigi laste ees, või kui nad suureks saavad, siis saavad nad teada, et ainuke inimene, kes neile ei valetanud, olin mina.”

Vabandada mitteoskav ja empaatiateemalisi eneseabiraamatuid sirvinud, kuid seejuures sarivaletajana tuntud Kallas üllatas eelmisel nädalal partei üldkogul peetud kõnes Reformierakonda ja kogu Eestit väitega, et jõuluvana pole olemas. „Viimased ajad ei ole olnud kerged ei mulle isiklikult ega ka erakonnale. Oleme saanud palju kriitikat eelkõige meie eelarvepoliitiliste algatuste eest. (—) Nii nagu pole olemas jõuluvana ja tasuta kingikotte, pole ka olemas riiki, mis saaks raha kusagilt mujalt kui oma maksumaksjate käest,” rääkis Kallas. Sõnavõtt pahandas väikeste laste vanemaid ja ERRile laekus näiteks selline palve: „Ma väga palun teid nende lastevanemate nimel, kelle lapsed veel usuvad, palun-palun ärge lugege Kaja Kallase jõuluvana mitteolemise tsitaati kõva häälega meediaruumis ette. Väga tahaks hoida lapsi hetkel veel vati sees.”

Ka EKRE poliitik Helle-Moonika Helme puudutas seda teemat riigikogu infotunnis.

Valitsuse pressikonverentsil tekkis aga ministrite seas väikestviisi kriis, sest välisminister Margus Tsahkna (Eesti 200) teatas, et tema küll usub siiamaani jõuluvana ja teda ei saa selles ümber veenda.

Küllap on tänavu jõuluvanaks suur paks täissöönud orav, kes tuleb ekstra suure kotiga ja käsib lastel kõik, mis neil on, sinna kotti panna. Ka lastevanemate rahakotid.