Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Heido Vitsur: obstruktsiooniga tuleb minna lõpuni

-
25.11.2023
Riigikogu hoone

Presidente, peaministreid ja panku nõustanud Heido Vitsur ütles Postimehele antud pikas intervjuus, et kõige rohkem häirib teda see, et me ei mõtle, millised on meie rahvuslikud huvid ja kuidas neid teoks teha.

Lisaks märgib ta, et obstruktsiooniga tuleb minna lõpuni, sest alles kuristiku serval saadakse aru, et endist enam ei ole, et ellu jäämiseks peab tegema midagi muud. Seni pole valitsuskoalitsioon sellest aru saanud ega järgi andnud.

Praegu LHV grupis analüütikuna töötav Heido Vitsur rääkis, et on asju, mida tagasi keerata ei saa. „Kardan, et lahendusega nõustutakse alles siis, kui on lõpuni mindud. Seni, kuni vastasseis jääb ainult riigikogusse, minu arust lahendust ei tule,“ ütles ta.

Obstruktsioon peab minema lõpuni, mis tähendab seda, et saadakse aru, et nüüd seistakse kuristiku serval. „See on täpselt nii, nagu oli Nõukogude võimu ja käsumajandusega, mis lagunes, lagunes ja lagunes. Kuni ühel hetkel said kõik aru, et seda enam ei ole, et ellu jäämiseks peab tegema midagi muud,“ selgitas ta.

Ta rõhutas ka, et meie esimene eesmärk peaks olema Eesti rahva püsima jäämine, sest kui rahvast ei ole, ei ole ka majandust.

Küsimusele, et mida ta arvab sellest, et Kaja Kallase valitsus tahab kaotada maksuküüru, vastas Vitsur, et maksuküüru kui sellist ei ole olemas, see on räige demagoogia. „Isegi maksuvabastuse küüru ei ole olemas, vabastus liigub lineaarselt vähenemise suunas, samuti efektiivne maksumäär (maksude ja tulu suhe) suureneb üsna ühtlaselt.

Maksuküüru kaotamine tähendab seda, et kõige rohkem võidavad need, kes teenivad üle 2200 euro kuus, võites 130 eurot kuus. Mediaanpalga saajad võidavad ühe euro kuus. Väiksema sissetulekuga inimesed ei võida midagi,“ ütles ta.