Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Trendikas kliimavõitlus naftarahadega ehitatud maises paradiisis

-
29.11.2023
Kliimakonverents toimub naftarahadega ehitatud maapealses paradiisis, kuhu enamik “kliimavõitlejaid” saabub isikliku lennukiga.
© Scanpix

ERR kirjutab, et Eesti läkitab poolsada inimest Dubaisse ÜRO kliimakonverentsile ning sotsiaalmeedias võtab orientalist ja ühiskonnategelane Peeter Espak selle tabavalt kokku.

“Äkki oleks olnud võimalik katastroofi siiski vältida, kui nomenklatuursed aparatšikud ja ökoideoloogid poleks nii palju erinevatele konverentsidele püsivalt lennates CO2-te emiteerinud ja kogu selleks kulunud raha oleks näiteks antud hoopis füüsikutele, inseneridele ja muudele säärastele ebavajalikele tegelastele, kes oleks teoorias võinud mingi päris maailmas toimiva lahenduse välja mõelda.

Kui aga paviljon maksab 260 000 – palju on muud kulud alates turvamiskuludest lõpetades ööbimiste, lendude, päevarahade ja kõige muuga?

Ning keegi võiks ka meeles pidada ja mingi aja pärast üle uurida, et milliseid kokkuleppeid saavutati, kellega läbi räägiti ja ikkagi millest ning kes ja kuipalju mis kasu sai (“kes” all ei ole mõeldud kohalikke araablasi, kes said kasu meie poolsest toetusest nende turismile). Toimuvat läbirääkimised, aga keegi nagu ei ütle, et mille üle läbi räägitakse, kellega, miks, millest ja kas kõik need sadakond eestlast räägivad diplomaatiliselt läbi?

/…/ Teadupärast pole ei Euroopas ega USAs mitte ühtegi tõsiseltvõetavat poliitikut, kes peaks poliitilise valimiskampaania ja progressivistlike parteide nn mainekujundusprogrammina õhku paisatud totraid ja matemaatiliselt teostamatuid rohekavasid päris poliitikateks. Seda tehakse ainult riikides, kus võimul on inimesed, kellel puudub kas aju (nagu Eesti) või riikides, mille kolkaringkäenduslik progressivist-poliitikond (nagu Eesti valitsus ja koalitsioon) üritab välismaise omaniku ees pugedes endale luua pinnast läbilöögiks tulevikus mingis rahvusvahelises struktuuris.

Dubai emiraadile aga palju õnne, sest ka Eesti kaasabil täituvad nende hotellid, käiakse nende randades, süüakse nende restoranides, lennatakse Emirates lennukompaniiga ning Emiraadid saavad ka sihtkohana ja investeerimispaigana tasuta rahvusvahelist telereklaami. Samal ajal vastavalt maailma majanduse päris tulevikule, sõlmitakse aga kokkulepped sama kohtumise raamis eri riikidega gaasi ja nafta ettevõtetega edasiseks koostööks ning transpordiks. Ehk kui poleks ise eestlane, elaks Dubai emiirile ja kogu tema perele ja rahvale lausa kaasa – et nende rahvas saab omale kogu kasu, meie aga vaesume. Eks siis pea rõõmustama selle üle, et lõpuks saavad siiski sajad eestlased käia korra Dubais rannas ja tutvuda luksuspoodide vitriinakendega.”

Peeter Espak võtab tabavalt kokku ka “kliimavõitlejate” tausta: “Ülikoolides pea pooled humanitaarteadlased on juba ära tabanud, et raha tuleb siis, kui teha poliitpropagandat võimalik et maksimum veel 3 aastat võimul olevatele parteidele ja kogu “teadusruum” on täis sinihumanitaare, rohesemiootikuid, mahefilolooge, bioteolooge, ökoajaloolasi ja keskkonnafilosoofe. Rääkimata säästliku arengu psühholoogidest, kestliku ringmajanduse sotsioloogidest ja säilenõtketest meediauurijatest. /…/ Ning mingit teadust ei pea ka tegema, hüppad lihtsalt nagu kana õrrelt õrrele ja teed prääksatusi.”

Allikas: sotsiaalmeedia