Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Slava Ukraini liitus annetuste kogumise hea tavaga. Ehk käiks enne puhastustulest läbi?

-
30.11.2023
Enne tõe väljaselgitamist Johanna-Maria Lehtme osas pole lootagi, et Slava Ukraini saab usaldatavaks organisatsiooniks.
© UU

Eestis levib vastutamatus ja üha enam kujutatakse ette, et kahtlase mineviku võib lihtsalt selja taha jätta. Eriti hull on asi siis, kui hävitatud on usaldus, nagu Slava Ukraini puhul.

BNS vahendab: “Raha kuritarvituse kahtluse tõttu kriisi sattunud MTÜ Slava Ukraini on alates juulist keskendunud tööprotsesside korrastamisele, et viia oma tegevus kooskõlla vabaühenduste eetikakoodeksiga ning annetuste kogumise hea tavaga. Vabaühenduste Liit on otsustanud MTÜ Slava Ukraini võtta vastu annetuste kogumise head tava järgivate organisatsioonide sekka.”

Väga lihtsalt käib Vabaühenduste Liidul see asi – annad sõna, et enam ei tee, ja asi korras. Samas on Slava Ukrainiga seotud skandaal veel õhus, uurimisest on vähe kuulda, Eesti 200 liikmest Johanna-Maria Lehtmest veelgi vähem, asi sarnaneb üha enam kinnimätsimisega – igasugune puhastustuli, mis annaks kindlust, et skandaale enam ei tule, on läbimata, aga juba kuulutatakse iseenda puhtust.

Slava Ukraini skandaal andis tohutu hoobi annetuskeskkondade usaldatavusele ning Eesti Ukraina-patriotismi siirusele, seda enam, et sellega koos käis ka peaminister Kaja Kallase abikaasa Vene-äri afäär. Sellest taagast ei saa nii lihtsalt vabaneda, seda enam, et justiitssüsteem lausa väldib ühe võimuerakonna liikme Johanna-Maria Lehtme juhtumi kohta selgitusi andmast, samas kui Kert Kingo juhtumi kohta jagatakse info meelsasti.

Slava Ukraini maine taastamine ei käi nii lihtsalt. Usaldus on kadunud ja seda ei saa tagasi lihtsalt öeldes “Nad on täitnud kõik kriteeriumid, et liituda annetuste kogumise hea tava võrgustikuga.”

Uued Uudised