Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Enamik konflikte tekitavaid nähtusi ei pruugi äärmuslikud olla, küll aga on seda sageli nende esindusorganisatsioonid

-
30.11.2023
LGBTQ sekkub väga avalikult poliitikasse.

Samasooliste nelja ja enama tähega organisatsioon on segadust tekitanud kogu maailmas ja konfliktide korral ei ole see enamasti puhas ka nende poolt.

AFP-AP-BNS – Vene ülemkohus keelustas neljapäeval rahvusvahelise LGBTQ+ liikumise kui äärmusorganisatsiooni, kuid ei täpsustanud, kas keeld puudutab selle ühenduste või liikmete tegevust Venemaal. (Samas tuletagem meelde, et ajal, mil Putin üritas veel Läänele meeldida, hakati Venemaal välja töötama homoseadust, mis lõpetati suhete halvenedes.)

Kahtlemata on tegu Kremli poliitilise sammuga, kus keelatakse Lääne taustaga organisatsioonid. Kuid kui vaadata LGBTQ keelustamist või piiramist teisteski riikides, siis sageli ei keelata mitte samasooliste suhteid, vaid LGBTQ-d kui organisatsiooni.

Ka Poola võimud võrdlesid kunagi LGBTQ-d KGB-ga ja said enda kaela tohutu laviini süüdistusi – kuidas saab seostada samasooliste esindusorganisatsiooni totalitarismiga? Poolakad pidasid silmas siiski sovjetlikku agressiivsust oma tahtmiste läbisurumisel.

Tegelikult saab LGBTQ panna äärmusorganisatsioonide hulka nende agressiivse võitlustaktika eest, kui nad üritavad sisse tungida kõikvõimalikesse struktuuridesse ja ennast seal kehtestada, kas siis nuttes, et neid tõrjutakse, või vastupidi, nõudes agressiivselt endaga arvestamist. Karnevali moodi geiparaadid on samuti olemuslikult agressiivsed, sest nad suruvad homoagendat otse avalikus ruumis peale.

Rahvusvaheliselt on tuntuim LGBTQ pealetung Katari jalgpalli MM-ile, kus nõuti islamiriiki geisümboolika lubamist. Paljud küsisid tollal: kuidas puutub homoesitlus jalgpalli, tribüünidel ja platsil pole seksuaalsus oluline, tähtis on ainult vutimäng.

Nagu näitab loo avapilt, on LGBTQ tunginud ka poliitikasse ja Palestiina poolel, kuigi Saksamaa erakonna CDU välispoliitika juht Armin Laschet hoiatas, et Gazas ei jääks vikerkaarelipu kandja kauaks ellu. Samas andis Iisrael maailmale ühe esimestest sugu muutnud eurolauljatest Dana Internationali. LGBTQ avalik toetus Palestiinale (ja Hamasile) on juba tõsine alus neid äärmusluses süüdistada.

Eestis alustas LGBTQ agressiivselt juba umbes 15 aastat tagasi, kui ajalehtede toimetustesse saadeti kiri, milles nõuti “musta nimekirja” panemise ähvardusel oma seisukohavõttu homoseksualismi suhtes. Viimane agressiivsem aktsioon käis neil EKRE abielureferendumi tõrjumisel ja Kaja Kallase valitsuse homoseaduse läbisurumisel. Nõutakse ju ka vikerkaarevärvilisi kõnniteid ja oma muuseumi. Swedbankilt nõuti SAPTK-le määratud kodanikuühiskonna preemiaraha tagasiküsimist ja see ka saavutati.

Homoseksualism, keskkonnakaitse, radikaalne naisõiguslus ja teisedki nähtused ei ole enamasti agressiivsed ja äärmuslikud, küll aga muutuvad väga sageli agressiivseteks ja äärmuslikeks neid ellu viivad organisatsioonid.

Uued Uudised