Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO I EKRE Soome osakonna juht üllitas uue singli

-
01.12.2023
Laadime sisu...

EKRE Soome osakonna esimees Merliin Grauberg-Riisenberg üllitas koos Meelis Milliga (artistinimega Mel van Mill) singli „Come with Me“. Merliin alustas koostööd muusiku ja heliloojaga Meelis Milliga läinud aastal. Esimene singel “Lihtsalt Armastus” valmis neil tänavu juunis ja teine laul “Come with Me” ilmus just nüüd.

Merliin on sündinud Tallinnas ja elanud viimased aastad Soomes. Tema esimene kokkupuude muusikaga oli juba siis, kui laulis mudilaskooris. Lisaks eratundidele õppis ta Viimsi Muusikakoolis klaverit ja WAF Laulu- ja tantsukoolis Jana Abzaloni käe all laulmist.

Tegelikult õppis Merliin Tallinna tööstushariduskeskuses rätsep-stilistiks. 2019 aastal sai a aga Soomes Cimson Koulutuspalvelut kutsekraadi ärinduses ja 2022 aastal lõpetas Soome Business Colleges majanduseriala.

Aastast 2015 elab Merliin Soomes, kus tegutseb eraettevõtjana koos abikaasa Reneega nahast disaini tehes.

Aastast 2021 on ta EKRE Soome osakonna juhatuse esimees.

Laulu autor Meelis Milli sündis samuti Tallinnas ja elab Soomes. Ta on kolmanda põlve professionaalne muusik ja peaaegu kõik tema sugulased on mänginud Rahvusooper ”Estonia” orkestris viiulit. Meelis on lisaks viiulimängule õppinud klassikalise kitarri ja omandanud EMTA-s kaks diplomit.

Meelis alustas õpinguid Tallinna reaalkoolis aastal 1977 ja samal aastal muusikaõpinguid viiuli erialal Tallinna muusikakoolis. Aastal 1981 astus, aga Tallinna muusikakeskkooli, mille lõpetas 1989 aastal viiuli erialal Urmas Vulbi viiuli klassis. Samal aastal astus ta Eesti Muusika akadeemiasse viiuli erialale, mille lõpetas 1996 aastal Ulrika Kristiani viiuli klassis. 1993 aastal alustas Eesti muusikaakadeemias klassikalise kitarri mängu paralleelselt viiuli mänguga Heiki Mätliku juhendamisel ja aastatel 1998–2001 täiendas ennast Soome Vabariigis Sibeliuse Akadeemias klassikalise kitarri erialal Jukka Savijoki kitarri klassis. Teistkordselt lõpetas ta EMTA klassikalise kitarri erialal aastal 2003, Ta mängis aastatel 1990-1991 ja 1995–2008 Rahvusooper “Estonia” teatri orkestris viiulit ja asutas 1995. aastal Tallinna muusikakeskkoolis klassikalise kitarri eriala.

Ta on esinenud selliste maailma tipp solistidega, nagu Andrea Bocelli, Emiloi Rolando Villazón Mauleón, Placido Domingo ja pea kõikide Soome tipplauljatega. Mängib aastast 2011 oma kodulinna Hyvinkää orkestris viiulit ja töötab Hyvinkää muusikakoolis klassikalise kitarri õpetajana.

Meelis Milli liitus hiljuti ka EKRE Soome osakonnaga.

21.oktoobril täitus EKRE Soome osakonna asutamisest 9 aastat ja liikmeid on tänaseks üle 250. Sünnipäeva tähistatakse 9. detsembril aset leidva aastakoosolekuga, millest võtab osa ka riigikogu liige Helle-Moonika Helme.