Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kuhu Kaja Kallas iganes nina pistab, on alati mingi jama majas – Dubais ei olevat ta Lukašenkat näinud

-
01.12.2023
“Mis Lukašenka? Mina otsisin silmadega Macroni!”
© Uued Uudised

Harry Potteri filmis ohkab tema pidevalt hätta sattuv klassikaaslane Neville Longbottom pärast seda, kui pisihaldjad ta lühtri külge riputavad, kurvalt: “Miks see alati minuga juhtub?” Samamoodi võiks ohata ka Eesti peaminister Kaja Kallas, kes satub sekeldustesse väidetavalt alati teiste süül.

Reedel levis uudis, et kui Läti, Poola ja Leedu presidendid keeldusid Valgevene diktaatori Aleksandr Lukašenkaga ühe pildile minemast, siis Eesti peaminister Kaja Kallas ikkagi läks. Nüüd teatab valitsuse kommunikatsioonibüroo, et tagareas seisnud Kallas ei olevat tahtnud pildi peale jääda, kuid ei näinud Lukašenka saabumist. Läti, Poola ja Leedu presidendid nägid, aga Kaja Kallas ei näinud.

Uutel Uudistel pole mingit ülevaadet, kuidas asjalood sellistel suurüritustel käivad, kuid Eesti peaminister võinuks siiski olukorda jälgida, kui selline boikoteerimiskavatsus kõigil oli. Reedel 13.51 saabunud BNS-i uudis räägib ainult kolme presidendi kavatsusest Lukašenkat boikoteerida, Eesti peaministrist seal juttu pole.

Ei ole põhjust arvata, et Kaja Kallas tahtis Lukašenkaga ühel pildil olla, kuid on küllalt põhjust uskuda, et ta selle algatusega kaasa ei läinud või polnud isegi teadlik sellest, et teised riigijuhid midagi sellist kavandavad. Fakt on see, et ta jäi boikotist kõrvale ja seletused ei muuda midagi paremaks.

Lugu meenutab väga ka peaministri abikaasa Arvo Halliku Vene-äri, kus on samuti tekitatud selline taust, et Kaja Kallase mees ei tahtnud Venemaal äri ajada, aga näete, nii kukkus välja. Liiga palju koguneb Eesti valitsusjuhil selliseid rahvusvahelisi “apse” – küll petukõne väidetavalt Aafrika Liidu presidendilt, küll olevat Financial Times valesti aru saanud tema sõnadest Baltikumi okupeerimise kohta, küll tuli tal seletada Ukraina presidendile Slava Ukraini skandaali, millest too ei teadnud midagi…

Lool on tükk maad lihtsam seletus: Eesti peaminister on äpardunud nii sisepoliitikas, kus ta pole kunagi midagi ära teinud, kui ka välispoliitikas, kus nüüd hajub müüt Ukraina sõbrast ja “sõjavürstitarist” – ning kogu aeg on oodata, millal Kaja Kallas teeb järgmise vea. Aga areenilt ära minna ta ka ei plaani…

Uued Uudised