Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Kliimavõitlus” muutub üha enam narride pärusmaaks

-
02.12.2023
Rikkad ja vägevad saabusid kliimakonverentsile suurte lennukitega.
© Scanpix

Juba see on täiesti narr, et ülemaailmne kliimakonverents toimub naftarahadega üles ehitatud väikeses maises paradiisis, kuhu osavõtjad lendavad suuresti era- või võimulennukitega, kuid lisaks sellele mängitakse seal ka poliitilisi lapsemänge.

Eesti peaministri ümber on taas puhkenud skandaal, sest väidetavalt tahtsid kolm Balti riiki ja Poola teha Valgevene diktaatorile boikotti, aga Kaja Kallas lihtsalt “ei märganud”, millal Lukašenka välja ilmus, ja “sattus” koos temaga grupifotole.

Nüüd vahendavad AFP ja BNS: “Suurbritannia kuningas Charles III andis põhjust jutuaineks reedel kliimakonverentsil COP28, kus ta kandis lipsu, mille muster on Kreeka lipu värvides, samal ajal kui Briti valitsusel on tüli Ateenaga Parthenoni marmorkujude pärast.

Netiavaruste teravsilmad märkasid kuninga kaelasidet Dubai tippkohtumisel tehtud fotodelt, vallandades spekulatsioonid, kas mitte polnud tegu torkega Briti peaministri Rishi Sunaki suunas, kes osales ka üritusel.”

See meenutab juba meie presidentide Roosiaia-üritusi, kus mingi Sveta loeb neegriluuletusi või keegi ilmub välja loosungiga pusas. Või siis BSHundi tegemisi meedia vahendatuna. Ilmselt tuleb siiski au anda Greta Thunbergile, kes on varem suurkohtumiste kohta öelnud, et seal käiakse ainult sõnu ritta seadmas, tegusid aga pole.

Ehk siis kliimakohtumiselt kuuleb pigem klatši ja kõmu – tõenäoliselt päristulemusi ei tulegi. CO2 emiteerimise asemel on jutuks kahe riigi tüli iidsete kujude pärast. Või siis lihtsalt “torked”.

Kliimavõitlusest polegi midagi head loota, sest a) see toimub täielikult survevahendite abil ja absurdselt, b) keegi pole teinud mingeidki analüüse, mida kliimameetmed inimkonnale tegelikult kaasa toovad, c) mitte keegi pole küsinud lihtsatelt inimestelt ja laiematelt massidelt, mida nemad sellest arvavad. Taas üks eliidi algatatud tühikargamine.

Uued Uudised