Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Prantsusmaal karistati neid, kes astusid vastu valgetevastasele vägivallale

-
02.12.2023
Koht Crépol’is, kus tapeti 16-aastane nooruk seetõttu, et ta oli valge.
© Scanpix

Novembri keskel korraldas nugadega relvastatud jõuk Prantsusmaa väikelinna Crépol’ külapeol rünnaku, vigastades mitmeid inimesi ja tappes 16-aastase noormehe. Väidetavalt olid ründajad teatanud, et on „siin selleks, et tappa valgeid“.

Kohalik kogukond reageeris rünnakule protestidega, millele Prantsusmaa võimuaparaat vastas omakorda protestijate karistamisega. Valitsuse kõneisik Oliver Veran teatas, et tunneb küll kaasa rünnakus kannatanutele, kuid lisas, et hoiduda tuleks omakohtu pidamise kiusatusest. Veran’ sõnul tegelevad kohtupidamisega kohtunikud, mitte inimesed tänavalt ja et sellised rünnakud ning nendele reageerimine võib viia ühiskonna tõsisesse kriisi, kirjutab Le Figaro. „Te ei talu enam neid vägivallatsevaid kampasid? Meie ka mitte.[—] Aga kui me ei ole oma ülesannete kõrgusel, ähvardab ühiskonda tõsine kriis… me ei vasta vägivallale mitte vägivallaga, vaid õigusmõistmisega.“

Tõepoolest, neile, kes pidasid vajalikuks reageerida külapeol tapetud Thomase surmale vasturünnakuga migrantide kogukonnale, saabus „õigusmõistmise“ hetk väga kiiresti. Kuuele inimesele mõisteti kuue kuni kümne kuune vanglakaristus „paremäärmusliku“ meeleavalduse korraldamise eest Romans-sur-Isère linnas. Lisaks ei tohi keegi neist järgmisel viiel aastal kandideerida valimistel.

Väidetavalt olid Crépol’ külapeo rünnaku korraldanud kurjategijad tulnud Romans-sur-Isère’st ja süüdisaja sõnul olid „paremäärmuslastest“ Crépol’ elanikud läinud linna rünnaku eest kätte maksma. Süüdistaja hoiatas, et „keegi ei tohi tegeleda omakohtuga väljaspool seadust“, vastasel juhul ootab neid karistus.

Kohtuotsuse järgselt teatas Prantsusmaa valitsus, et keelustab kolm „paremäärmuslikku“ grupeeringut, kes olid väidetavalt organiseerinud protestiaktsiooni migrantide linnaosas. Üheks neist on Martel Division, mille nimi on tuletatud 8. sajandil tegutsenud Prantsusmaa juhi Karl Martelli järgi, kes ühendas Prantsusmaa ja edendas olulist rolli islami pealetungi peatamisel Euroopasse. „Kavatsen teha ettepaneku keelustada rühmitus Martel Division. Ainuüksi see nimi on hirmutav… Mulle tundub, et praegu käib paremäärmuslaste mobiliseerumine ja see võib meid viia, nagu ütles härra Roussel, kodusõjani… Keegi ei võta riiki üle,“ teatas siseminister Gérald Darmanin.

Prantslased elavad juba pikemat aega erinevate terrorirünnakute ja pidevate väiksemate kuritegude toimepanemise hirmus. Nii mitmedki on seostanud kuritegevuse ja vägivalla kasvu massiimmigratsioonist tingitud muutustega ühiskonnas. Kirjanik ja presidendikandidaat Eric Zemmour nimetas Crépol’ rünnakut frankotsiidiks, Zemmouri erakonnakaaslane Marion Maréchal rääkis aga valgete vastasest rassismist, mis võib viia etnilise võitluse ja kodusõjani.

Allikas: Breitbart News