Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas saab kõrge Saksa auhinna… oma pere Vene-äri eest?

-
03.12.2023
Saksamaa tunnustus näib olevat Vene-äri eest, mida sakslased on alati ise ka hea meelega ajanud.
© Scanpix

Mõned sündmused tunduvad viletsa paroodiana  ja üheks selliseks on Vene-äriga vahele jäänud Eesti peaministri Kaja Kallase autasustamine väidetava Vene-vastasuse ja Ukraina-sõpruse eest.

BNS vahendab: “Saksamaal kolmepäevasel visiidil viibiv peaminister Kaja Kallas pälvib Marion Dönhoffi auhinna, mille on varem saanud rahvusvahelise mõistmis- ja lepitustöö eest Donald Tusk, Desmond Tutu, Margrethe Vestager ja New York Times.

Marion Dönhoffi auhind on Saksamaa üks olulisemaid tunnustusi. Kallasele antava auhinnaga tõstetakse esile peaministri tegevust demokraatlike väärtuste eest seismisel ning euroliidu ning NATO ühtsuse tagamisel vastusena Venemaa agressioonile Ukrainas, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.”

Kui arvestada, et Kaja Kallase mees Arvo Hallik ajas Ukraina sõja ajal pikalt äri Venemaaga, tundub selline jutt küll mõnitamisena. Kuid tegu ongi liberaalide auhinnaga liberaalidele-vasakpoolsetele, seal on sõnavaht loomulik.

Kodumaal soovib kaks kolmandikku inimestest sellise kahekeelse poliitiku tagasiastumist.

Saksamaa poolt polegi selline auhind eriline – on ju Saksamaa endine kantsler Gerhard Schröder Putini isiklik sõber ja sakslased on alati ajanud meelsasti äri venelastega, sealhulgas Nord Streami kaudu.

Uued Uudised