Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Võitlus oma rahva, tema keele ja kultuuri eest ning agressiivsete võõraste vastu on Euroopa liberaalide ja vasakpoolsete arvates “paremäärmuslus”

-
03.12.2023
Euroopa riikidesse rajatud mošeed saavad sageli äärmuslaste kohtumispaigaks. Kui kohalik põlisrahvas nende vastu välja astub, saavad protestijad külge “paremäärmusluse” sildi.
© Scanpix

Laupäeval levis uudis, et politsei olevat hoiatanud Gazat toetava miitingu korraldanud Vene-meelset Tartu baariomanikku Simone Cassanot EKRE eest. Juhtum on absurdne, kuid mingi iva võib sellel sees olla – Lääne-Euroopas nimetatakse seda “paremäärmusluse” ärahoidmiseks.

Hea näide sel teemal on Prantsusmaa, kuid midagi sarnast toimub enamikus migrandilembelistes riikides. Kõigepealt võetakse loosungitega “Welcome, refugees” vastu ohtralt migrante, poputatakse neid, kuni aastatega kujunevad välja suured migrandikogukonnad, kes elavad oma elu, kuid on poputamise tõttu eriti pretensioonikad. Nad ei lõimu enam, vaid elavad ka Euroopas oma väärtuste järgi, muutudes ühiskonnale koormavaks ja ohtlikuks (president Macron on ise ka hoiatanud islamiseparatismi eest).

Kuna võõrkogukonnad on agressiivsed ja kultuurikonflikt süveneb, astuvad kohalikud inimesed massimigratsiooni jätkumise vastu välja, nõudes rände peatamist ja agressiivsete migrantide väljasaatmist. Oleks loomulik, et nii ka tehakse, kuid sel hetkel hakkab tööle teistmoodi protsess.

Migrandid on riiki kutsutud võimulolijate poolt, seega nende “lapsed”. Riigivõim saab küll aru, et asi on ülekäte läinud, kuid ei saa avalikult massimigratsiooni vastu olla, sest see on nende poliitiline ja ideoloogiline agenda. Konflikt aga süveneb, vastakuti on agressiivsed migrandid ja kodumaa kaitsele asunud põliselanikud ning asi kisub tuliseks.

Ja siin astubki riigivõim välja oma rahva vastu, sest nende nõudmised on õiglased, kuigi ka konflikti eskaleerivad – sest migrandid ju maha rahuneda ei kavatse, usklikud moslemid ammugi mitte, neile on usk ja traditsioonid prioriteetsed. Nii otsustavadki võimulolijad suunata repressioonide teraviku põlisrahva vastu, et nood ei nõuaks enam juba võimatuna tunduvat võõraste väljasaatmist.

Omamaist kogukonda on kergem ohjata, sest nemad on euroopalikus seadusruumis, seega seaduskuulelikud, neid saab süüdistada “uusväärtustele” tuginedes näiteks ksenofoobias ja rassismis, neid on lihtsam demoniseerida – migrandid, eriti moslemid ei hooli mingitest seaduspügalatest ega euroopalikest väärtustest. Seega langeb repressioonide alla see osapool, keda on lihtsam maha suruda.

Mõistagi ei lasta ka migrantide radikaliseerunud osal märatseda, Prantsusmaal näiteks surutakse islamistid kiiresti maha, terroristid võetakse kinni, suletakse isegi mošeesid, kuid see on tingitud pigem paratamatusest, radikaalid lihtsalt tuleb elimineerida. Küll aga ei puudutata moslemikogukondades valitsevaid meeleolusid, mille vastu on riik jõuetu, seega ei kao konflikti juured kuhugi, vaid hõõguvad edasi, ning kuna Euroopa Liit jätkab illegaakse rände soodustamist ja vastuvõtmist, siis asjad lähevad aina hullemaks.

Prantsusmaa võimud on väga raskes olukorras, sest nad on kaotanud kontrolli migrandikogukondade üle, konflikt hõõgub ja kuumeneb, plahvatus võib toimuda iga hetk ning suures hädas üritatakse seda vältida kohalike protesti ehk “paremäärmusluse” mahasurumisega. Olukorda see paremaks ei tee, kodusõja eest Prantsusmaal on hoiatanud poliitikud väga erinevatest erakondadest ja ka erusõjaväelased.

Eestis on sama olukord. Siin on 300 000 vene migranti ja venekeelsete arv aina kasvab. Kapo hoiatuse järgi on siin juba ka ohtlikult suur moslemikogukond. Kaja Kallase valitsus soosib aga sisserännet ja ettevõtjad nõuavad üha enam võõrtöölisi. Ometigi on probleemid juba ka venelastega, täpsemini “surematu polgu”, Georgi lindi ja Z-rahvaga, pronkssõduri austajatega. Eesti politsei kardab neid liiga valusasti pitsitada, et ei tuleks uut pronksiööd, sestap on nende jaoks “dialoogipolitsei”, 9. mail ei lubata kaitseväelastel impeeriumimeelseid vormis liikumisega häirida, küüditatutele pandud mälestusküünalde jalaga peksjaid ei peeta mitte vaenuõhutajateks, vaid pelgalt huligaanideks, “denissmetsavasi” ei lubata täiendavalt kontrollida ning siseminister Lauri Läänemets raporteerib venekeelses meedias, kuidas ta olevat ära hoidnud isamaalaste rünnaku Narvale.

Ega olegi siis vaja imestada, kui Eestis aktiviseerub Putini “viies kolonn” ja meeleavaldusele Palestiina toetuseks ilmuvad moslemivendade emissarid, aga PPA muretseb EKRE pärast – too ju võitleb “paremäärmuslikult” eestlaste Eestimaa eest ning võib politsei silmis olla hullem kui islamistid või putinistid.

Uued Uudised