Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Esiorava auhinnasadu meenutab Brežnevi aegu

-
04.12.2023
Selline näeks välja Putin, kui ta saaks samapalju autasusid nagu sai Brežnev. Kui Kaja Kallas oma auhinnad kuidagi rinda panna saaks, oleks temagi sarnane.
© Scanpix

Mis on “kiliseb, koliseb, lonkab ja möliseb”? Nii nimetati Nõukogude ajal nn sõjaveterane, keda esindas riigi juht Leonid Brežnev. Ja nagu ikka, on selline NSV Liidu komme levinud ka Euroopa Liitu.

Nädalavahetusel reklaamiti taas Eesti peaministrile antud Saksamaa auhinda, mis on seostatud Vene-vastasuse ja Ukraina-sõprusega ning selle tõttu küüniline, sest Kaja Kallase abikaasa ajas Ukraina sõja ajal verist äri agressoriga.

Absurdiks aga on muutumas see, et kuhu ka Kaja Kallas ei läheks, antakse talle sama absurdseid auhindu, kuigi on teada, et Eesti on tema juhtimisel all murdnud korduvalt tõelist sõprust Ukrainaga. Kuid sellest ei maksa väga ärrituda, sest enamik Kaja Kallasele antud auhindu on niiöelda ideoloogilised ehk sellised, mida antakse ainult omadele ehk liberaalilt liberaalile.

Sest kui vaadata nende auhindade tausta, siis on tõenäoline, et ühtegi neist ei antaks kellelegi, kes pole “uusliberaal” või vasakpoolne. Nii on sellegi Saksa auhinna saanud näiteks Poola tõeliste väärtuste reetja, eurokraat Donald Tusk.

Kaja Kallas aga võib varsti kõik auhinnad Brežnevi kombel rinda panna ja minna Stenbocki majast linna peale patseerima.

Uued Uudised