Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Nagu oleks veel vähe: ministeerium tahab suurendada võõrtööliste kvooti kuni neli korda

-
04.12.2023
Majandusministeerium
© Uued Uudised

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) tahab kuni neli korda suurendada kolmandatest riikidest saabuvate töötajate aastast kvooti, mis on praegu 0,1 protsenti rahvastikust ehk tänavu võetakse Eestisse pikaajalise tööloaga vastu 1300 inimest.

Ametiühingute keskliidu hinnangul vajab otsus põhjalikku analüüsi, et välistada odava tööjõu põhjustatud palgakasvu pidurdumine.

Eestis on paljud tööstused suurel määral välistööjõust sõltuvad. Nii ka Balti laevaremonditehas, kus umbes 20 protsenti kõigist töötajatest on välismaalased.

“Oskustöölised tulevad meil enamasti väljastpoolt Euroopa liitu. Euroopa Liidus on ka suur defitsiit selliste töökäte järele,” ütles BLRT Grupi juhatuse nõunik Roman Vinartšuk.

Iga aasta alguses käib ettevõtetes nobedate näppude voor, kes jõuab kiiremini ära registreerida välismaalt saabuva tööjõu.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsleri Sandra Särava sõnul soovitakse kvooti tõsta kolm kuni neli korda – sellisel juhul tuuakse aastas Eestisse 3800 inimest.

 

Allikas: ERR