Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO I Tõnis Mägi: “Ükskõik, mida ma ütlen, võib muutuda vihakõneks suvalise inimese käes”

-
05.12.2023
Laadime sisu...

Portaalis vabadused.ee räägivad tuntud ühiskonnategelased, miks nad ei toeta valitsuse plaanitavat nn vihakõne ehk tsensuurikõne kriminaliseerimist.

Vihakõneseaduse vastu võtavad sõna Paul Keres, Hendrik Toompere, Tõnis Mägi, Maarja Vaino, Hannes Sarv, Margus Lattik, Mait Valk ja Katrin Laur.

Näiteks muusik Tõnis Mägi on vihakõne kriminaliseerimise vastu, sest pole võimalik aru saada, mis asi vihakõne ülepea on: “Ükskõik, mida ma ütlen, võib muutuda vihakõneks suvalise inimese käes, kes ütleb, et “näed, Tõnis ütles nii”… ja ongi vihakõne.”

“Mõtelda on mõnus… ja igasugused mõtted võivad tulla, sest mõtted on vabad. Mina ei toeta vihakõneseaduse vastuvõtmist, sest et see võtab ära meilt õiguse vabalt mõelda ja ennast vabalt väljendada,” ütleb kirjandusteadlane Maarja Vaino.

Vabaduste portaali toetav Isikuvabaduse Sihtasutus saatis Riigikogu liikmetele ühtlasi põhjaliku pöördumise, milles palub mitte toetada riigikogu menetluses oleva nn vihakõneseaduse vastuvõtmist.

Portaal vabadused.ee on rahvusvaheline uurijate meeskond, mis käsitleb põhjalikult võimu (riigi ja korporatsioonide) liialdusi, autoritaarsete suundumuste ja käsumajanduse levikut ning seda, kuidas seista meie isikuvabaduste eest.