Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO | Presidendiga kohtunud Martin Helme: me peame võitlust, et kaitsta inimesi valitsuse halva poliitika eest

-
06.12.2023
Laadime sisu...

Täna Kadriorus president Alar Karisega kohtunud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Martin Helme ütles, et rahvuskonservatiivid peavad võitlust, et kaitsta inimesi valitsuse halva poliitika eest, kuid koalitsioon pole teinud ühtegi sammu selle nimel. Karis kutsus erakondade esindajad ükshaaval enda juurde, et arutada olukorda riigikogus.

Martin Helme rääkis Karisele, millised teemad Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda enim häirivad. „Mina käisin omalt poolt üle selle probleemi, et osad usaldusega seotud eelnõud ei ole tegelikult eelarvega seotud, või kui on, siis mõnetuhande eurose eelarve mõjuga,“ märkis Helme.

Teisema tõi ta välja, et lõivusid ja trahve tõstetakse paar nädalat enne seda, kui nad kehtima peaksid hakkama. „Minu arust on nende väljakuulutamisel põhiseaduslik probleem,“ rõhutas Helme. Ta lisas, et rääkis presidendiga ka alternatiivse valitsuse ja erakorraliste valimiste võimalusest.

Helme sõnul on EKRE juhitud obstruktsiooni näol tegu demokraatliku protsessi ja õigusriigi kaitsmisega. „Ma ei näe mingit võimalust, et me saaksime siin järgi anda,“ nentis Helme.

„Eelkõige ma usun, et kohtumise positiivne tulemus on see, et tänane valitsuskoalitsioon hakkab tasapisi aduma, et nii ei saa,“ vastas Helme küsimusele, kas näeb ise kompromissivõimalust.

Helme ütles, et mõnede teemade puhul EKRE järeleandmisi ei tee. „Abielu väärastamisega me ei lepi, nii ei saa,“ lausus ta. Teised teemad, mille puhul EKRE kompromissivalmis pole, on vaenukõneseaduse, e-valimised, lastetoetuste muutmine ja maksud.