Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rain Epler: loomulikult on valitsus süüdi, kui inimestel kehvasti läheb. Valitsuse ülesanne ongi see, et inimestel läheks paremini

-
06.12.2023
Rain Epler
© UU

Kolmapäevases Riigikogu infotunnis ajas peaminister Kaja Kallas süü kehva majandusseisu osas kunagistele võimulolnutele või siis teatas, et Reformierakonna juhitav valitsus ei saavat midagi rahapuuduses teha. EKRE saadik Rain Epler tegi peaministrile asja lihtsalt selgeks.

“Loomulikult on valitsus süüdi, kui inimestel kehvasti läheb. Valitsuse ülesanne ongi see, et inimestel läheks paremini, nii et ma arvan, et see on teil palga sees, et kui asjad on halvasti, siis inimesed vaatavad peaministri poole, selles osas ei maksaks etteheiteid teha,” ütles Rain Epler.

EKRE saadik tõi sellega väga hästi välja selle, et valitsusjuht ei saa ja ei tohi kogu aeg seletada, miks ta üht või teist asja teha ei saa, eriti kui ta on võimul olnud peaaegu kolm aastat – ta on oma ametipostil selleks, et asjad ära teha, mitte selleks, et õigustada oma saamatust. Kui asjad on halvad, siis vaatab rahvas peaministri poole, mitte nende suunas, kes olid võimul aastaid tagasi, sest hoovad on istuva valitsusjuhi käes.

Kui valitsus on sedavõrd kehvake, kui Kaja Kallase oma, siis tuleb välja vastupidiselt: inimesed peavad hakkama maksudega riiki päästma. Sotsiaalmeedias kirjutatakse Eesti noorte heade tulemuste kohta Pisa testides: “Tublid õpilased, et nad on suutnud valitsuse ja haridussüsteemi kiuste nii häid tulemusi saada!” Ehk siis riik on käitunud nii halvasti, et on ime, kui miski sellest hoolimata hästi läheb ja tublid on need, kes riigi toeta edukad on.

Uued Uudised