Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Henn Põlluaas: “EKRE on viimane kaitseliin Eesti eest”

-
06.12.2023
Henn Põlluaas
© UU

Inimesed ei kujuta tegelikult ettegi, millised maksu-, aktsiiside- ja lõivude tõusud ning veelgi suurem majanduslik katastroof ja vaesumine meid ees ootab. Need ei ole vaid üksikud tulu-, käibe-, maa-, automaksud jne., mida Reformierakond, sotsid ja Eesti 200 kehtestavad või tõstavad, vaid neid maksu- ja lõivutõuse on lausa sadu ja sadu.

Terve päeva sõdisime riigikogus näiteks erinevate lõivude tõstmise vastu, mida ainuüksi ühesainsas usaldushääletusele pandud eelnõus oli ligi kolmsada. Ligi kolmsada! Ja see pole kaugeltki veel kõik. Sarnaseid eelnõusid on veel ja veel.

Kliimapöörasuse minister Kristen Michal valetas puldist, nagu ikka, et tegemist on vajalike ja vaid kulupõhiste asjadega, kuid tõusud ei olnud mõnedes või kümnetes protsentides – need olid kordades ja täiesti meelevaldsed. Tegemist on lihtsalt järjekordse raha riisumisega maksumaksjatelt, et enda hullumeelset poliitilist ja ideoloogilist agendat ellu viia.

Loomulikult ei rääkinud nad neist asjadest valimiste eel poolt sõnagi. Loomulikult ei loe neile see, et kõik majandusteadlased ja ka meie enda kogemus ütleb, et kriisi ajal makse ei tõsteta. See süvendab majanduslangust veelgi. Seda ei tee ükski riik peale Eesti, kes vaevleb juba niigi Euroopa suurimas majanduskriisis ja plahvatuslikus vaesuse kasvus. Kõik teised riigid, kaasa arvatud meie naaberriigid, alandavad makse, et elavdada majandust ja tagada inimeste toimetulek.

Meie venitamistaktika, küsimuste esitamine ja kõnede pidamine, õigustas end ning koalitsioon ei suutnud seda eelnõud eile veel läbi suruda. EKRE jätkab oma igati seaduslikku, viisakat ja asjalikku obstruktsiooni ka tänasel istungil, mis paratamatult läheb üle ööistungiks ja jätkub kuni neljapäevase istungi lõpuni.

Valitsus kutsus reedeks kokku ka täiendava istungi, et kõik oma usaldushääletusega seotud Eestile kahjulikud eelnõud läbi suruda. Põhimõtteliselt võib see kesta ühes jutis kuni esmaspäevase istungi alguseni.

Kui Isamaa ja Keskerakond ka aitaks, siis suudaksime opositsioonis märksa enamat, kuid neid see ei huvita. Ei teinud nad kõnesolevatele eelnõudele vastu seismiseks õieti midagi ei eile ega varem. Keskerakond Keskerakonnaks, kuid Isamaad ei huvita enam tükk aega ei pere- ega lastetoetused, normaalne abielu ega muud asjad, mille eest nad on varem vähemalt sõnadeski seisnud. Isamaa lõikab meie võitlusest Eesti riigi ja rahva laostamise vastu vaid profiiti ning nende juht Urmas Reinsalu deklareerib Reformierakonnale pugedes, et EKRE ei ole valitsemisvõimeline.

Siinkohal võiks meenutada, et kui EKRE oli valitsuses ja rahandusministri koht Martin Helme käes, viisime me Eesti 8,7 protsendilisse majanduskasvule. Paraku ei ole Isamaal endil mingit muud võimet kui heroilisi poose võtta ja suuri sõnu teha. Neilt tegusid oodata on kahjuks asjatu. Võim on ju nii magus ja selle nimel, et kahesajalaste asemel puudlistaatusesse saada, tasub ilmselt pingutada, kuigi Reformierakond on neile valitsuskaaslasena alati noa selga löönud… Urmas Reinsalu näidaku tegudega, et ta ei aja tühja juttu. Tühja tünni kõminat teeb ebakompetentne, laste ja rahvavaenulik Kaja Kallase valitsus niigi.

Tõenäoliselt surub valetajate koalitsioon kõik oma Eesti riiki, majandust ja rahvast laostavad maksutõusud jõuga usaldushääletusel, põhiseadusele ja parlamentarismile vilistades lõpuks ikkagi läbi, kuid see ei lähe neil kergelt. Tahaks loota, et vähemalt presidendil on selgroogu, et neid kahjurlikke eelnõusid ja kõigi aegade kõige hullemat riigieelarvet mitte kinnitada…

Edasi on praegusel valitsuskoalitsioonil kavas vaenukõneseadus ja muud asjad, millega tõmmatakse kriips peale sõna- ja südametunnistuse vabadusele, kehtestatakse tsensuur ja reaalsed karistused neile, kes omavad äärmusvasakliberaalsetest võimuerakondadest erinevat arusaama ja seisukohta ning mis kõige hullem, julgevad seda avalikult välja ütelda. Mis kisub neid küll sellise ebanormaalse düstoofilise ja totalitaarse ühiskonna poole? Meie ja kaks kolmandikku Eesti ühiskonnast, kes nõuavad Kallase tagasiastumist ja erakorralisi valimisi, sellega ei nõustu!

Kuna valetajate valitsus on keeldunud igasugusest dialoogist ja kompromissidest ning tunnistab vaid jõudu ja teerullipoliitikat, siis võitlus jätkub. EKRE on viimane kaitseliin Eesti eest.

 

 

Henn Põlluaas, riigikogu liige (EKRE)