Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kust tuleb “tuulikupartei” raha?

-
06.12.2023
Tuulikud
© UU

Põnev on vaadata Poolas pärast valimisi toimuvat. Saab nii mõndagi selgeks. Seni pole keegi meil veel selle peale tulnud, et Reformierakonda nimetada Tuulikuparteiks. Aga võiks. Aga vaatame mis toimub Poolas.

Uue seimi esimesed tööpäevad näitasid, kui tugev on tuulikupartei. Niipea, kui nad tegid seda, mida nad pidid ja nüüd suutsid: valisid seimi spiikri ja teised parlamendi kõrged isikud, algas sisuline töö. Selgus, et tuulikud on kõige tähtsamad. Ilma suurema taipamiseta võib aimata, kes kirjutas üldse PO (poolakate oravapartei) seimile toodud seaduseelnõud. Kiirelt järjekordse teo külge kinnitatud lahendustel on ilmselge eesmärk – tuulikud on suure raha jahvatamiseks.

Suure raha jõul töötav masin ei sündinud täna ega eile. Inimeste, looduse ja maastiku arvelt taotletav kitsa grupi erahuvi on PO otsustajate jaoks normaalne, isegi soovitav seisund.

Kas on vaja imestada, kui kuuleme, et raha, mille Euroopa Komisjon Taasterahastu raames lahkelt Varssavisse saadab, läheb Saksa Simensi uute ja kasutatud tuulikute ostmiseks?

Kõik loksub paika ja et sellised lood võimalikud oleks, on võimule vaja Tuski ja tema erakonda. Seejärel ilmub rahvasaadik Hennig-Kloska valmis eelnõuga. Kui asjad lähevad tuulikupartei huvidega vastuollu, loobitakse saadik surnuks. Eelnõu saab tagasi võtta ja “ümber teha”. Niipea, kui direktorid otsustavad, et see võib õnnestuda, võetakse asi uuesti lahti.

Ehk siis kui meil siin Eestis oleks päriselt Eesti huvisid esindav julgeolekujõud, siis peaks uurima kust tulevad tuulikupartei rahad? Siin haiseb ja korralikult. Saate näha, kes hakkab Eesti tuulikuid ehitama…

 

Taivo Sepp