Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Henn Põlluaas: riik peab näitama selgroogu

-
07.12.2023
HENN PÕLLUAAS

Üksikkandidaat Mihhail Stalnuhhini ja Eestimaa Ühendatud Vasakpartei nimekirjas kandideerinud Aivo Petersoni edu riigikogu valimistel tõstis teravalt esile olukorra Ida-Virumaal. Postimees uuris poliitikutelt, kuidas tuleb Kremli-meelsete valijatega suhelda ja nende ässitajatega ümber käia?

Riigikogu EKRE fraktsiooni liige Henn Põlluaas vastas, et Kremli-meelsete isikute ja Vasakpartei edu näitab, et Eesti kodakondsuspoliitika, mis on olnud üks maailma leebemaid, on olnud vale.

„Aastaid jagati kodakondust lõdva käega kõikidele soovijatele argumendiga, et see tagab lojaalsuse. Algul ei peetud vajalikuks nõuda isegi eesti keele oskust, hiljem lasti keeleeksamit taotleja asemel teha teistel, ja kui petuskeem paljastati, ei tühistatud ebaseaduslikult saadud kodakondsust kellelgi.
Vähe sellest – sotsid ja Keskerakond nõudsid kõikidele Eestis elavatele võõrpäritolu isikutele kodakondsuse andmist ehk kodakondsuse nullvarianti. Reformierakond üritas seadustada topeltkodakondsust, mille omajate arvu me tegelikult ei tea. Kodakondsuse saajate meelsust ega lojaalsust nad oluliseks ei pea. Lisaks on raisatud miljoneid eurosid integratsiooniprogrammidele, millest on kasu olnud vaid kraani juures olijatele.

Kremli-meelse erakonna teke, osalemine valimistel ja suur toetus venelaste seas kõneleb ka meie jõuametite tegemata tööst. Eriti kurioosne on, et Kaja Kallase valitsus hakkab Vasakparteile tegevustoetust maksma.
Venemaa propagandaruuporid tuleb sulgeda. Naturalisatsiooni teel kodakondsuse saanud, kuid oma ebalojaalsust näidanud isikute kodakondsus tuleb tühistada. Vajadusel tuleb nad riigist välja saata. Eesti iseseisvuse ja põhiseaduse vastu olevad ning välisriikide huve teenivad erakonnad peaks olema keelustatud. Karmistada tuleb kodakondsus- ja keeleseadust. Riik peab näitama selgroogu.”