Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO: Advokaat Philipp Kruse ja dr. Meryl Nass jagasid informatsiooni WHO plaanide kohta

-
09.12.2023
Laadime sisu...

Riigikogu liige Anti Poolamets võõrustas parlamendis Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) lepingumuudatuste ohtude teemal olulisi külalisi, kes jagasid selle kohta infot. Need on vandeadvokaat Philipp Kruse (Šveits) ja dr Meryl Nass (USA).

Riigikogu EKRE fraktsiooni liikmed Varro Vooglaid ja Anti Poolamets saatsid terviseminister Riina Sikkutile (SDE) novembris kirja, milles palutakse Maailma Terviseorganisatsiooni WHO tervise-eeskirjade menetlemise lühendamist mitte toetada ning algatada ühiskonnas diskussioon plaanitud muudatuste osas.

„Juhime Teie tähelepanu, et Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO poolne rahvusvaheliste tervise-eeskirjade (IHR) muutmise ja jõustumise ajakava lühendamine ei ole Eesti Vabariigi huvides ning takistab vajaliku ühiskondliku ja parlamentaarse arutelu läbiviimist,“ seisab kirjas. „Uutest tervise-eeskirjadest taganemise õiguse perioodi lühendamine 18 kuult 10 kuule ei võimalda pidada piisavalt ühiskondlikku arutelu ning ei võimalda ebasobivate reeglite osas taganemist senise normaalaja ehk 18 kuu jooksul.“

Kirja saatjad lisavad, et peavad väga vajalikuks, et olulised muutused rahvusvahelistes lepingutes, sealhulgas Maailma Terviseorganisatsiooni liikmesriikide vahel kokku lepitavate tervisereeglite osas tuleb läbi arutada nii riigikogu komisjonides kui ka täiskogus, sest jutt käib reeglitest, mis saavad (eriti võimalikes uutes pandeemiaks arvatud olukordades) mõjutama otseselt ja ulatuslikult Eesti inimeste elu.

Kirja saatjad paluvad ministril WHO tervise-eeskirjade menetlemise lühendamist mitte toetada ning algatada ühiskonnas diskussioon plaanitud muudatuste osas. Lisaks palutakse, et riigikogu liikmeid informeeritakse sammudest, mida Vabariigi Valitsus plaanib nende küsimustega seonduvalt astuda.