Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Raimond “Turõgin-Potapenko” Kaljulaidi kriitika Yana Toomi pihta on silmakirjalik

-
11.12.2023
Punane Raimond Kaljulaid jagaks võimu kellega tahes, ainult mitte eestimeelsete rahvuslastega.
© UU

Eestlastel on vanasõna pada sõimavast katlast ja kuigi sotsist poliitik Raimond Kaljulaid räägib “Kremli ööbiku” Yana Toomi osas õigust, on tema enda taust sama must.

BNS vahendab: “Sotsiaaldemokraadist riigikogu julgeolekuasutuste erikomisjoni liikme Raimond Kaljulaidi hinnangul liigitub Euroopa Parlamendi saadiku Yana Toomi tegevus Eesti riigile ohtlikeks peetavate inimeste õigusabi arvete tasumisel  Eestile vaenuliku tegevuse hulka.

“Siin pole midagi kahemõttelist. Siin pole midagi enam arutada. See on otsene provokatsioon Eesti omariikluse vastu.” /…/ Erakordselt kahetsusväärne on, et see kõik toimub Euroopa maksumaksja raha eest – Euroopa Parlamendi saadikule ei maksta tasusid selle eest, et neid kasutada meie ühise julgeolekuohu vastu,” lisas Kaljulaid.”

Yana Toomi osas saab Kaljulaidile vaid aplodeerida. Paraku on mees ise komberdamas ühe jalaga Yana Toomi jäetud rööbastes. Nimelt tühistas Tallinna ringkonnakohus äsja otsuse anda Ameerika Ühendriikidele välja kuritegudes kahtlustatavad krüptoärimehed Ivan Turõgin ja Sergei Potapenko. Aasta tagasi aga kirjutas Delfi Ärileht: “Eesti suurima kahjusummaga kelmuses süüdistatud Ivan Turõgin ja Sergei Potapenko toetasid 2019. aastal poliitiku Raimond Kaljulaidi europarlamendi kampaaniat.” Ehk “2019. aasta europarlamendi valimistele kulus Kaljulaidil 95 240 eurot, millest kokku 25 000 eurot annetasid Ivan Turõgin ja Sergei Potapenko.”

Nüüd muretseb Raimond Kaljulaid Euroopa maksumaksjate raha pärast, kuigi ise kasutas Euroopa Parlamenti pääsemiseks Vene ärimeeste raha, kes hankisid selle kuritegelikul teel. Seega pole vale öelda, et Kaljulaid on poliitikas läbilöömiseks kasutanud musta Vene raha. Ja selline poliitik on veel Riigikogu julgeolekuasutuste erikomisjoni liige.

Yana Toomi Eesti-vaenulikust tegevusest ja tema kahtlasest kodakondsuse saamisest on räägitud pikka aega, aga see poliitik on karjääriredelil aina tõusnud, kusjuures teda on toetanud nii Jüri Ratas, Tanel Kiik kui ka Raimond Kaljulaid, ja kui mitte otseselt, siis kaudselt. Ometigi ei pane keegi siiani kätt nii kõrge kaliibriga tegelasele ette.

Raimond Kaljulaidi meeldetuletus Yana Toomi kohta on õige, kuid mees ise on vene rahast sama must kui seltsimees Jana Tšernogorova. Toomi kritiseerimisest oleks kasu siis, kui keegi suudaks ta kord Eesti poliitikast kõrvaldada, paraku jätkab Toom Eesti-vastast tegevust raugematu hooga.

Uued Uudised