Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Konkurentsiamet tegi valitsusele alandlikult tellimustöö: toiduhindade tõusus on süüdi kogu maailm, aga mitte Kaja Kallas

-
12.12.2023
Konkurentsamet leiab, et toiduainete hinnatõusus on süüdi kogu maailm.
© Kuvatõmmis

Koos muude väljaannetega avaldas ka Delfi Ärileht ühe kummalise uudise: “Konkurentsiamet: toiduaineteturu hinnatõusu ei põhjustanud kasumiahnus.” Võib-olla tõesti mitte, aga uudises on veel üks moment, mis paneb kukla kratsima.

Nimelt kirjutatakse: “Analüüs näitas, et Eesti toiduainehindasid on mõjutanud rahvusvahelised poliitikad ja turutõrked, näiteks kütuse ning energia maailmaturuhindade kasv, Ukraina sõda ja relvastatud konfliktid Aafrikas, kliimamuutused ja sellega kaasnevad äärmuslikud ilmastikuolud. Lisaks on toiduainete hinnad kiires tempos tõusnud rahvusvaheliselt.”

Kommenteerib poliitikavaatleja Taivo Sepp: “Kui eile seletas peavoolumeedia meile, et ekspordi languses on süüdi meie kehvad naabrid, siis täna kirjutavad meedias, et toiduainete hinnatõusus on süüdi vaata, et kõik maailmahädad peale meie enda valitsuse majanduspoliitika, mis muidugi on alati õigel teel. Tundub, et konkurentsiamet on teinud tellimustööd valitsusele.”

Tõepoolest, Ärilehe uudises pole sõnagi sellest, et Kaja Kallase valitsus ajas juba poolteist kuud enne Ukraina sõda elektrihinnad lakke; et Eestis oli väga pikka aega euroala kõrgeim inflatsioon; et Eesti ettevõtted kolivad välismaale või lõpetavad üldse tegevuse; et ettevõtjad süüdistavad valitsust, kuna too polevat kaitsnud siinse ettevõtluse konkurentsivõimet, ja nii edasi.

Ära on märgitud kliimamuutused, aga mitte igasuguse analüüsita ellu viidavad kliimameetmed, mis hukutasid näiteks Sri Lanka põllumajanduse. Kokkuvõttes on süüdi kogu maailm, ainult mitte käpardlik Kaja Kallas ja laostav Reformierakond.

Konkurentsiamet on selgelt ära teeninud oravapai aktiivse sabaliputamise eest.

Ka ERR kirjutas äsja: “Lähinaabrite majanduse languse ajal pole Eesti ekspordis uusi tuuli oodata.” Sellise jutuga üritatakse taas näidata, nagu oleks Eesti õitsev majandusoaas, aga näe, naabrid keeravad kõik tuksi.

Uued Uudised