Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ameeriklastele ei meeldi see, kui lapsi sunnitakse jagama privaatsust transsoolistega

-
13.12.2023
Lapsed satuvad juba varakult sooideoloogia pihtide vahele. Pilt poisist Valge Maja ees toimunud homoparaadil on illustratiivne.
© Scanpix

USA Colorado osariigis sunniti 11-aastast tüdrukut magama koolireisi ajal samas voodis transsoolise õpilasega, kes oli sündinud poisina. Enne reisi oli lastele ja lastevanematele öeldud, et poisid ja tüdrukud magavad majutuskohas erinevatel korrustel.

Üks tüdruk (D.W.) avastas aga kohale jõudes, et tema peab magama ühes toas ja voodis transsoolise „tüdrukuga“, kes oli sündinud poisina. D.W. kaebas emale, et selline olukord tekitab temas ebamugavust ja ema võttis ühendust direktoriga. Lõpuks püüti tüdrukut veenda juhtunust vaikima ja tal võimaldati magada samas toas teises voodis.

Kristlik õiguskaitserühm Alliance Defending Freedom võttis juhtumi siiski üles ning saatis kirja nii koolide järelvaatajale kui ka haridusnõukogule. „Kuna kooli [Jeffco Public Schools] reeglid seavad esikohale ainult transsooliste õpilaste „turvalisuse ja mugavuse“, seda teiste õpilaste arvelt, ei olnud D.W. vanematel mingit võimalust hoolitseda enne reisi majutuse eest nii, et oleks võimalik kaitsta D.W. privaatsust ja minimeerida tema stigmatiseerimist,“ seisis kirjas. „Selle tagajärjel pandi 11-aastane laps olukorda, kus ta kartis, et uue toa nõudmine teiste õpilaste ees toob kaasa sotsiaalse halvakspanu.“

Sarnast käitumist on täheldatud ka kõrgharidusametnike seas. Avalikkuse ette on jõudnud salajased salvestused vestlusest St. Thomase ülikooli majutusülemaga, kes lubas varjata ühe (võlts)transsoolise tudengi bioloogilist sugu teiste tudengite eest ja majutada ta kokku ainult naissoost tudengitega.

Allikas: The National Pulse