Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Eesti kolgastub: ettevõtted kiruvad valitsust ja kolivad ärid piiri taha

-
13.12.2023
Estonian Cell
© Estonian Cell

Reformerakonna juhitava valitsuse majandusvaenulik poliitika annab tunda igal rindel. Nii töötuse kasvus kui ka rekordilises majanduslanguses. Kahjuks on see kõik viinud selleni, et senine hea ettevõtluskeskkond on minevik ning ettevõtted kolivad oma ärid Eestist välja ning Eesti kolgastub hirmuäratavas tempos.

„Eesti ettevõtjad löövad juba pikemat aega häirekella: kui tegevus kodumaal aina raskemaks muutub, peab ärivõimalusi otsima mujal. Aga mis siis Eestist saab?“ küsib Postimees oma artiklis „Valitsust põhjavad ettevõtjad kolivad oma ärid Eestist võõrsile“.

Eesti Masinatööstuse Liidu juht Raul Kütt rääkis selle nädala esmaspäeval riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjonile, et praegu on ettevõtete olukord üsna keeruline ning valitsuse sammud paraku konkurentsivõimet parandada ei aita. Ja ta pole ainus.

Hiljuti teatas Viljandi toidupakkide tootja Tactical Foodpack, et kolib tootmise Saksamaale. Põhjusena nimetas ettevõtte juht Sverre Puustusmaa ajalehele Sakala valitsuse tegevuse.

Skeletoni äriarenduse asepresident Sebastian Pohlmann selgitas sügisel, miks Eesti konkurentsist välja langes. „Lõpuks pead kaaluma kolme asja. Üks on inimesed: kust leida personal, kes on valmis tehases töötama. Teine on tarneahel: kust saad materjalid ja kuidas tuua need tehasesse kõige efektiivsemalt ja odavamalt. Kolmandaks hind: kuhu on kõige soodsam tehast ehitada. Näiteks kus on parimad tingimused maaostuks või ehitaja leidmiseks,“ rääkis Pohlmann.

Ka tulevaste võimalike suurinvesteeringute puhul ei ole Eesti ettevõtete jaoks tingimata esimene valik. Seda ühelt poolt ka sõjahüsteeria paisutamisega.

Ka puitmassitootja Estonian Cell juht märkis oktoobris, et nende austerlasest omanik vaatab terava pilguga, kas äritegevus Eestis end tulevikus üldse ära tasub.

Selline nimekiri on väga pikk.

 

Allikas: Postimees

 

Loe pikemalt:

https://majandus.postimees.ee/7917452/valitsust-pohjavad-ettevotjad-kolivad-oma-arid-eestist-voorsile