Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Raimond Kaljulaid muretseb Ukraina-annetuste tulumaksusoodustuse, kuid mitte eesti rahva kaduva maksuvaba tulu pärast

-
13.12.2023
Raimond Kaljulaidi ei saa süüdistada mingis kuriteos, kuid fakt on see, et oma valimiskampaanias kasutas ta “räpast raha”.
© UU

Vene ärimeeste rahaga valimiskampaaniat pidanud Raimond Kaljulaid süüdistab EKRE-t Ukraina abistamise takistamises ja mõistagi ei vaata sots seejuures üldse seda, milline on valitsuse ühe seaduse taustapilt. Tegelikult ta toetab seda, et oma inimestel raha vähem kätte tuleks.

BNS vahendab: “Riigikogu riigikaitsekomisjoni liige Raimond Kaljulaid tõi teisipäeval riigikogus peetud Euroopa Liidu poliitikat käsitleval debatil välja, et Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) takistab sõjas oleva Ukraina aitamist. „Kahjuks on ka riigikogus blokeeritud eelnõu, mis näeb Ukraina toetuseks tehtavatele annetustele ette tulumaksuvabastuse. Selle tulemusena jõuab Ukrainasse lõpuks kohale vähem raha, sest 1. jaanuarist senist maksuvabastust lihtsalt enam ei ole,“ ütles Kaljulaid.

Samas kirjutab ERR: “Seaduse kohaselt kaob alates 2024. aastast füüsilise isiku täiendav maksuvaba tulu lapse ülalpidamise korral ja abikaasa eest ning õigus arvata oma maksustatavast tulust maha eluasemelaenu intressid. Füüsilise isiku ja äriühingu tulumaksumäär tõuseb alates 2025. aastast kahe protsendipunkti võrra ehk 22 protsendile.”

Nagu näha, võtab Kaja Kallase valitsus oma rahvalt peresisesed tulumaksusoodustused ära, kuid kui Ukrainal jääb soodustus saamata või õigemini, lükkub edasi, on valitsusleeril kisa lahti. Kaljulaid ei taha meenutada ka Slava Ukraini lugu, kus annetatud rahad kadusid musta auku ning see on tekitanud tõrke annetusruumi vastu üldse.

Parafraseerides Kaljulaidi: 1. jaanuarist jääb ka Eesti peredele vähem raha, sest senist maksuvabastust lihtsalt enam ei ole.

Uued Uudised