Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO I Siim Pohlak: „Investeeritakse elektriautode laadimisse, aga samal ajal inimesed on päevi elektrita“

-
14.12.2023
Laadime sisu...

EKRE liige Siim Pohlak ütles ETV saates “Esimene stuudio” peetud erakondade debatil, et EKRE seisab oma seisukohtade eest ja teeb obstruktsiooni, sest Reformierakond ei kuula Eesti inimesi, majanduseksperte ega opositsiooni.

Pohlak rõhutas, et läbirääkimised saavad toimuda vaid siis, kui koalitsioon võtab opositsiooni muresid tõsiselt. Tema hinnangul ei saa koalitsioon öelda, et mitte üheski küsimuses pole opositsiooniga võimalik rääkida. “Kuni on (koalitsiooni poolt) totaalne blokk, seni polegi võimalik läbirääkimisi pidada,” sõnas ta.

„Ma tean, mis on EKRE punane rätik, näiteks vaenukõne või vilepuhuja eelnõu – ma arvan, et need on kohad, kus on võimalik kompromissi otsida,” rääkis Reformierakonna esindaja Toomas Kivimägi, kes tunnistas, et ka Reformierakonna fraktsioonis on eriarvamusi vaenukõne eelnõus ning sõnas, et võib-olla peaks andma selle eelnõu ettevalmistamise EKRE fraktsioonile.

Siim Pohlaku hinnangul on praegune koalitsioon vastutustundlikust valitsemisest valesti aru saanud.

“Vastutustundlik valitsemine on hoopis midagi muud. Valitsus vastutab terve Eesti eest. Te justkui tegutsete ainult oma valimisprogrammi piires ja ei arvesta ühiskonnast tulevaid signaale. Te valitsete ju Eestis kõiki, ka EKRE ja Isamaa valijaid. Sellepärast me obstruktsiooni teemegi, et sellist teerulli ei ole Eesti poliitikas 30 aastat nähtud,” rääkis ta.

Pohlaku sõnul peab majanduse turgutamiseks teha investeeringuid õigetesse valdkondadesse.

“Rail Balticu asemel tuleks ehitada neljarajalised teed – Tallinn-Ikla, Tallinn-Tartu. Praegu investeeritakse elektriautode laadimisse, aga samal ajal inimesed on päevi elektrita. Õigesse kohta tuleb investeerida,” sõnas ta.

Toomas Kivimägi kutsus seoses riigikogus toimuva patiseisuga opositsioonierakondi üles leppima viiki ja alustama uuel aastal koostööd koalitsioonierakondadega uuelt lehelt. Opositsiooni sõnul on koalitsiooni jõupoliitika järel aga keeruline viiki leppida

President Alar Karis andis eelmisel nädalal heakskiidu neljale valitsuse usaldusküsimusega seotud seadusele, kuid jättis välja kuulutamata riigikogus 22. novembril samuti usaldusküsimusega seotuna vastu võetud “Maamaksuseaduse ja maksukorralduse seaduse muutmise seaduse”, mis pole kooskõlas põhiseadusega, kuna see võeti vastu parlamendis menetlusreegleid rikkudes.

Toomas Kivimägi ütles, et tõenäoliselt võtab riigikogu selle seaduse muutmata kujul uuesti vastu ja lahenduse leiab seejärel riigikohus.

Kivimägi möönis, et koalitsioon sidus maamaksueelnõu ilmselt liiga kergekäeliselt usaldushääletusega.

 

Allikas: ERR