Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

President Joe Bideni tagandamisprotsess sai ametlikult avalöögi

-
14.12.2023
Patune duo.
© Scanpix

USA esindajatekoda hääletas kolmapäeval president Joe Bideni tagandamisprotsessi ametlikuks kuulutamise üle. Selle poolt hääletas 221 saadikut, vastu oli 212. Tagandamisprotsessile ametliku staatuse andmine võimaldab kohtukutsete väljastamist ja täiendavate tõendusmaterjalide kogumist.

Tagandamisprotsessi avas vabariiklasest esindajatekoja saadik Kevin McCarthy 12. septembril, kuid siis ei toetanud saadikud protsessiga ametlikult edasi liikumist. Tänu eilsele hääletustulemusele ja tagandamisprotsessi ametlikuks muutmisele on esindajatekojal võimalik nõuda Valgelt Majalt välja teavet, mida seni on keeldutud andmast.

Esindajatekoja vabariiklasest spiiker Mike Johnson tõi teisipäeval enne hääletust ajalehes USA Today veel kord välja põhjused, miks Joe Bideni vastu kogunenud süüdistusi ei tohi ignoreerida.

Peamised süüdistused puudutavad korruptsioonikahtlust ja mõjuvõimuga kauplemist.

– Bideni pereliikmed ja pereäridega seotud allüksused said erinevatelt isikutelt Ukrainast, Venemaalt, Kasahstanist, Rumeeniast ja Hiinast kokku enam kui 15 miljonit dollarit.

– Joe Biden rääkis asepresidendina oma poja Hunter Bideni äripartneritega vähemalt 22 korral.

– Joe Biden valetas oma osaluse kohta pereärides.

– Joe Biden sai igakuiseid makseid Hunter Bidenile kuuluva ettevõtte Owasco PC kontolt. Ettevõte sai samal ajal makseid Hiina valitsusega seotud firmadelt ja teistelt välismaistelt isikutelt ja ettevõtetelt.

– On selgunud, et USA justiitsministeerium püüdis venitada Hunter Bideni suhtes algatatud uurimist.

– FBI dokumendi väitel võttis Joe Biden asepresidendina vastu viie miljoni dollari suuruse altkäemaksu.

Johnsoni sõnul tuleb esindajatekojal tõendusmaterjalideni jõudmiseks minna kohtusse ning tagandamisprotsessi ametlik staatus annab selleks parima võimaluse. „Ameeriklastel on õigus teada, kas nende president on – oma perekonna kaudu – kaubelnud mõjuvõimuga ja saanud raha välismaalt, kas president on kompromiteeritav ja kas Joe Biden kasutas oma mõjuvõimu presidendina, et takistada Hunter Bideni suhtes algatatud uurimist,“ kirjutas Johnson.

Esindajatekoda alustas uurimist Bidenite perekonna tegevuse suhtes 2022. aasta novembris. Siis avalikustati tõendid, mis viitasid, et Joe Biden on saanud raha James ja Hunter Bidenilt. Lisaks selgus uurimise käigus, et veel üheksa Bidenite perekonna liiget oli saanud makseid perekonnaga seotud välisfirmadelt, nende seas kaks Joe Bideni lapselast.

Allikas: Breitbart News