Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO | Soome ekrelaste laul “Talvetee” soovib kõikidele kena jõuluootust

-
24.12.2023
Laadime sisu...

Äsja valmis EKRE Soome osakonna juhatuse liikmel Meelis Millil (Mel van Mill) uus lugu “Talvetee”, ühtlasi on see kolmas ühine singel lauljanna ja EKRE Soome osakonna esimehega Merliin Grauberg-Riisenbergiga.

Idee oli Meelisel teha Eesti inimestele selle keerulise ja raske aasta lõpul väikene kink, soojendamaks südant jõuluajal ning väikest lootust tuua kõigile inimestele, eriti aga maapiirkonnas elavatele eestlastele. Talvetee on omamoodi sõnademäng, täistuisanud külateest, millel hobureega sõit kulgeb ja samas soojaks köetud kambris küünlavalgel laual auravast kuumast  jõuluteest.

Merliin Grauberg-Riisenberg on laulu ülihästi tõlgendanud ja annab üsna piltlikult kujutuse laulus toimuvast jõuluõhtul. Meelis Milli käesoleva plaadikujunduse keskseks motiiviks olev õlimaal kujutab hobust ja rege talvises Eesti maastikus Rakvere kandis ning pärineb aastast 1958. Maali autoriks on kunstnik Evald Vaher (1921-1998), keda avalikkus tunneb peamiselt Tallinnfilmi kauaaegse režissöör-operaatorina, kelle käe alt on sündinud hulk omaaegseid ringvaateid ning dokfilme. Vähem teatakse Vaherit tema maalide ja joonistuste kaudu, kus realistlikus ja natuurilähedases laadis maastikud, lilled ja linnavaated moodustavad tema loomingus omaette peatüki. Plaadikaane kujundas tervikuks Evald Vaheri lapselaps Irmeli Vaher-Jaanson, kelle käe all on saanud vormistuse ka varasemad Meelis Milli plaadikaaned.