Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Küberründe tulemusel lekkisid ligi 10 000 patsiendi andmed. Ärge muretsege, see-eest on meil e- ja tulevad m-valimised 

-
14.12.2023
E-valimiste jaoks on Reformierakonnal olemas oma häkkerid.
© Scanpix

Kogu maailm peale Eesti ja Venemaa on e-valimistest loobunud vaid seetõttu, et ei pea neid turvaliseks. Eesti tahab e-valimistele lisaks m-valimisi, endal aga lekivad väga tundlikud terviseandmed.

BNS vahendab: “Mitmete meditsiiniasutuste lepingupartnerit Asper Biogene tabanud küberründe tagajärjel lekkisid kokku ligi 10 000 patsiendi isikuandmed, sealhulgas terviseandmed.

Kõige rohkem on andmeid lekkinud Ida-Tallinna Keskhaiglast, Tartu Ülikooli Kiinikumist, aga ka teistest haiglatest. Lisaks on lekkinud 56 välisriigi inimese andmed.

Novembri keskel teatas Asper Biogene OÜ politseile, Riigi Infosüsteemi Ametile ja Andmekaitse Inspektsioonile, et ettevõte sai 11. novembril teada, et keegi on nende andmebaasi ebaseaduslikult sisse tunginud ning laadinud alla erinevaid faile. Asjaolude selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust ja Andmekaitse Inspektsioon alustas andmetöötleja suhtes järelevalvemenetlust.

Andmebaasist laaditi alla ligikaudu 100 000 erineva faili koopiat, milles on praegustel andmetel umbes 10 000 inimese isiku- ja terviseandmeid. Osa failidest sisaldasid geneetiliste analüüside tulemusi, mida tervishoiuteenuse osutajad ja eraisikud olid ettevõttelt tellinud. Töö andmete täpse sisu selgitamiseks on veel pooleli.”

Pole teade, kes on juhtumi taga, kuid politsei ütleb, et “sellised teod on mõõtmetelt suured ja rahvusvahelised.” Valimiste ajal ründab lääneriike aktiivselt ka e-valimisi kasutav Venemaa, Reformierakond aga tahab endiselt e-valida, sest siis on edu kindel.

Uued Uudised