Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Neljas vaktsiinisüst ei kaitse surma eest ja suurendab hilisema nakatumise riski

-
14.12.2023
Pidev torkimine ei anna enam midagi.
© Scanpix

Suurbritannia arstiteadlane, dr. Campbell tutvustab oma videos [1, 2] hiljuti avaldatud teadustööd Covid- vaktsiinide neljanda ehk buustersüsti mõju kohta eelnevalt nakkusega kokku puutunud inimeste puhul [3].

Artikli järeldused on karmid: neljas süst ei näita märkimisväärset mõju suremusele. Lühiajaliselt, ehk 3 kuu jooksul peale täiendavat süsti täheldati küll 17% ulatuses nakatumiste vähenemist, kuid järgneva poole aasta jooksul nakatusid 4. doosi saanud inimesed oluliselt rohkem kui ülejäänud.

Teadustöös ei uuritud vaktsiinide kõrvaltoimeid ega mõju teistele tervisehäiretele, nagu näiteks vähkkasvajad. Dr. Campbell avaldas sügavat muret seoses andmete puudumisega, kas ootamatu nakatumiste tõus on seotud kitsalt Covid-viirusega või on tegemist laiema immuunsüsteemi häirega.

Videos käsitletakse ka levinud statistilist anomaaliat, mida nimetatakse tervete inimeste vaktsineerimiseks. Nähtus avaldub selles, et vaktsineeritakse põhiliselt noori ja terveid inimesi, kellel puuduvad tõsisemad tervisehäired ning kelle immuunsüsteem saab hakkama ka vaktsiini kõrvaltoimetega. Raskesti haigeid ja surevaid inimesi aga reeglina ei vaktsineerita. Kui selliselt kallutatud andmeid korrigeerimata statistikana esitada, siis tekib illusioon, et põhiliselt surevadki vaktsineerimata inimesed.

Teadustöö annab märku, et tervisekaitsega seotud institutsioonid peaksid vastama selgetele küsimustele. On teada, et:

1. Täiendav vaktsiinisüst ei vähenda surma riski
2. Täiendav doos suurendab tunduvalt nakatumiste, seeläbi ka pika covidi ja tüsistuste tõenäosust
3. Positiivne mõju praktiliselt puudub, küll aga on olemas reaalne ja ametlikult tunnistatavast palju suurem kõrvaltoimete ja vaktsiinikahjususte tekkimise risk

Kõike eelnevat arvesse võttes, mis põhjusel neid süste jätkuvalt propageeritakse ja soovitatakse?

Vahendas Karl Olaf Rääk

Viited:
[1] Neljas vaktsiinisüst ei kaitse surma eest ja suurendab hilisema nakatumise tõenäosust (Dr. Campbelli video eestikeelsete subtiitritega)
https://rumble.com/v418698-neljas-vaktsiinisst-ei-kaitse-surma-eest-ja-suurendab-hilisema-nakatumise-t.html

[2] No protection against death (Dr. Campbelli originaalvideo)
https://www.youtube.com/watch?v=CRs9xwiGabA

[3] Effectiveness of a fourth SARS-CoV-2 vaccine dose in previously infected individuals from Austria (European Journal of Clinical Investigation)
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/eci.14136