Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Migrantide uppumine La Manche`i väinas – “sallivusliku” seadusetuse tagajärg

-
15.12.2023
Inimkaubitsejaid ootav migrandilaager Calaisis Põhja-Prantsusmaal – ilmselge näide “sallivuslikust” seadusetusest. Võimud teavad, miks nad seal on, aga vaatavad toimuvale läbi sõrmede.
© Scanpix

Kuigi ebaseaduslikku migratsiooni ei tohiks mingilgi moel soosida, on siiski arusaadav, kui paljud suunduvad Liibüast ja Tuneesiast paatidega Euroopasse – aga täiesti lubamatu on see, et inimkaubandus õitseb keset Euroopat.

Euroopa Liidul oleks võimalik tõkestada kogu inimkaubandus Vahemerel, aga ta ei tee seda, ilmselt ideoloogilistel kaalutlustel. Kui aga ei suudeta tõkestada illegaalset immigratsiooni Prantsusmaa ja Suurbritannia vahel, näitab see Euroopa mandumist, inimkaubanduse soosimist migrandiühiskonna loomise nimel.

AFP-BNS: “La Manche’i väinas uppus ööl vastu reedet Suurbritanniasse suundunud alus, millel oli enam kui 60 migranti, üks inimene hukkus ning ühe seisund on kriitiline, teatasid Prantsusmaa merendusametnikud. Kokku saadi kätte 66 inimest. “Üks teadvuse kaotanud ohver viidi kriitilises seisundis helikopteriga Calais’ haiglasse,” teatasid võimud.”

Need migrandid on jõudnud Euroopasse, konkreetselt Prantsusmaale, nad on seal vastu võetud, sest enamik riike pole siiani illegaase rändega võidelnud. Loogiliselt võttes peaks migrant olema Prantsusmaal turvalises keskkonnas ja edasi ootama juba ametlikku võimalust kusagile mujale minna, kui see riik ei sobi.

Ometigi tormavad sajad migrandid edasi La Manche`i väina äärde, et inimkaubitsejate abiga edasi Briti saartele sõita – kuigi riikide seadusandlik ruum seda ei võimalda. Sõnavahust hoolimata on näha, et poliitkorrektsed Prantsuse võimud seda ei takista, vähemalt mitte efektiivselt. Ka sisserändajaid täis Suurbritannia ajab selgrootut poliitikat, suutmata näiteks ära otsustada migrantide suunamist Rwandasse.

Nii käibki Lääne-Euroopas lollimängimine, kus illegaalse massimigratsiooni ja inimkaubandusega ei tahetagi võidelda, sest see on vastuolus ametliku poliitilise agendaga, Prantsusmaa ja Suurbritannia loobivad vastastikku süüdistusi, üha uued tuhanded ja kümned tuhanded migrandid aga asuvad teele… ja upuvad, kuritegelik maailm aga täidab nende tragöödiaga oma kukruid.

Migrantide uppumise vältimine seisab Brüsseli, Londoni ja Pariisi taga, aga nemad jätkavad illegaalse rände vaikset soosimist, olles sel kombel ka vastutavad inimelude eest.

BNS täiendab: “Kümned tuhanded inimesed aastas üritavad Prantsusmaalt väikeste paatidega üle ohtliku La Manche’i väina jõuda, muutes probleemi Briti valitsuse poliitiliseks prioriteediks ning tüliõunaks Londoni ja Pariisi vahel.

Suurbritannia valitsuse novembri lõpuni tehtud statistika kohaselt on selle aasta algusest alates kanali ületanud üle 28 000 inimese, võrreldes peaaegu 46 000 inimesega kogu möödunud aastal.

Kahe aasta eest nõudis üks ohvririkkamaid õnnetusi 27 inimelu. Tänavu novembri lõpus uppus 60 inimest vedanud migrandipaat ning mees ja naine uppusid. Augustis uppus aga väikepaadi ümbermineku tõttu kuus afgaani.”

Uued Uudised