Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallase sõda oma rahva vastu

-
15.12.2023
MATI KUKLANE

Vene – Ukraina täiemahulise sõja algusest möödub järgmise nädala lõpus 22 kuud. Oma rahvaga sõjas oleva (71% Eesti elanikest soovib Kaja Kallase tagasiastumist) Reformierakonna valitsuse tegevus on kestnud pea kolm aastat. Kumb on siis selles sõjas olnud edukam, kas Putin või Kaja Kallas?

2023. aasta inflatsioon Venemaal tuleb 8% meil Eestis 9,2%. 1 : 0 Putja kasuks. SKP tõuseb Venes +3,5%, Eestis langeb -3,5%, 2 : 0 Putjale.

Samas on Reformierakond ja tema käsilased asunud rünnakule väidetega, et EKRE blokeerib Ukraina abistamist, mis on muidugi täielik vale. EKRE-le ei meeldi selle abistamise varjus toimuv korruptsioon ja vargused, samuti igasugu fondide ülekuldamised.

Ettepanek järgmine: kogu abipakett suunata Eesti firmadele ja selle raha eest osta meie toodangut Ukraina abistamiseks. Jalanõusid, riideid, droone jne. Panustada saaks ka Eestist kastikaid kokku ostes, kuna nende järele on nõudlus väga suur. Kastikate eluiga Ukrainas on väga lühike ja sinna sobivad just vanemad masinad, mille “parem enne” möödas. See annaks Eesti inimestele tööd ja leiba lauale, värskendaks meie autoparki jne.

Aga valitsusel on teised prioriteedid ja kaasnev hirm – äkki jääb endale või ametnike armeele liiga vähe. Eesti firmade käekäik praegust valitsust muidugi ei huvita.

 

Mati Kuklane, EKRE juhatuse liige