Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Liisa Pakosta sekkus WHO teemasse ja saatis ümberlükkava kirja

-
15.12.2023
Liisa Pakosta Riigikogus
© Erik Peinar/Riigikogu

22. novembril tegid üksteist parlamendi saadikud ajalugu, saates WHO-le kirja, milles teatasid, et Eesti ei nõustu pandeemialeppe ja tervishoiu eeskirjade muudatustega. Kui Eesti saadikute kiri ei pälvinud tähelepanu kodumaal, siis välismaal küll.

Tuntud ameerika arst ja biokeemik Dr. Robert Wallace Malone märkis oma Twitteri postituses selle kohta isegi järgmist: „Üks väike samm rahvale, üks hiiglaslik samm inimkonnale“.

Laekunud informatsiooni kohaselt oli järgmine riik, kes ütles WHO leppele ei, Uus-Meremaa ja see toimus päev hiljem 23. novembril. Keeldumisest on teatanud ka Slovakkia.

Eesti poolse vaikuse katkestas 28. novembril Euroopa Liidu Asjade komisjoni (ELAK) esimees, Eesti 200-sse kuuluv Liisa Pakosta, kes oma kirjas WHO-le püüdis selgitada, et vastavalt meie riigikogu kodu- ja töökorra seadusele teeb eelmärgitud komisjon Euroopa Liidu asjades otsuseid riigikogu nimel ja komisjon ei ole oma seisukohta muutnud.

Kirja lõpus väljendab Liisa Pakosta veel ka täielikku toetust WHO olulisele tööle, soovides neile ja kõigile kolleegidele WHO-s edu kõigis ettevõtmistes.

Selle kirjaga on Pakosta ennast täielikult lolliks teinud. Esiteks WHO leping ei ole Euroopa Liidu Asjade komisjoni teema.

Teiseks, ei tunne Pakosta ka meie seadusi, sest komisjonidel puudub selline otsustusõigus rahvusvaheliste lepete ratifitseerimisel. See õigus kuulub vaid riigikogule.