Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Iirimaal tugevneb vastasseis sisserände turgutajate ja migrandiuputuse vastaste vahel

-
18.12.2023
Iirlasest protestija ütleb, kolmest pagulaskeskusest nende külas on küll.

Iirimaal puhkesid hiljuti rahutused pärast seda, kui alžeerlasest migrant pussitas kooli juures valimatult inimesi – põhirõhk juhtumi propagandistlikus pildis suunati paraku nn paremäärmuslaste vastu. Seejuures on huvitav see, et Iirimaal poliitikamaastikul polegi selgelt eristatavaid konservatiivseid erakondi.

Iirimaa on pikki aastaid lasknud valimatult migrante sisse ning see on tekitanud kriisi töö- ja korteriturul, lisades ka ilmselge kultuurikonflikti kohalike ja poputatavate migrantide vahel.

Iirimaa on alati olnud sisserände osas salliv, sest see rahvas on ajaloos ka ise massiliselt välja rännanud. Ameerikas neid siiski sama lahkelt vastu ei võetud, nagu teeb seda tänane Iiri valitsus, vaid nad pidid ise ennast üles töötama. Nüüd tundub, et iirlastel hakkab mõõt täis saama.

BNS vahendab: “Lääne-Iirimaal Galways asuvas Ross Lake House’i hotellis laupäeva õhtul aset leidnud põleng on politsei sõnul kuritegeliku kahjustamise juhtum. Põlengu ajal ei olnud hotellis kliente.

Iirimaa peaminister Leo Varadkar ütles pühapäeval seoses kahtlustusega süütamisest hotellis, mis pidi võõrustama asüülitaotlejaid, et vägivallale puudub igasugune õigustus. Hotelli pidi tulema 70 asüülitaotlejat.

Novembris puhkesid Dublinis rahutused, mis peegeldavad sotsiaalseid pingeid Iirimaal. Poliitikud ja teisedki osapooled süüdistavad rahutuste puhkemises paremäärmuslike agitaatorite kätt ning põhjuseks peetakse viimaste aastate suurenenud immigratsiooni.”

Muster on sama, mis mitmetel juhtudel Prantsusmaal, Saksamaal ja mujalgi – migrandid sooritavad kuritegusid, rahval saab hing täis, nad tulevad tänavatele, politsei ajab nad laiali, tekib konflikt ja lõpuks on süüdi “paremäärmuslased”, kelle vastu suunataksegi põhiteravik.

Hotelli süütamine on mõistagi õigustamatu, aga kui inimestelt võetakse õigus protesteerida, kui nad oma arvamuse väljendamise eest demoniseeritakse, siis lähebki asi pikapeale üha rohkem vägivaldseks, ja süüdi pole selles mitte ainult “paremäärmuslased”, vaid ennekõike valitsus, kes ise tekitab rändetulvaga konfliktisituatsiooni, keelab siis selle vastu protesteerimise ja tagajärjed lükkab veel endalt äragi.

Iirimaal läheb asi edaspidi ilmselt veelgi teravamaks, sest valitsus jätkab sisserände soosimist ning rahval hakkab kõigest kõrini saama, aga kuna protesteerida ei lubata, siis tulevadki tulisemad vastuhakud, mis pole küll õiged, aga võivad olla õiglased.

Uued Uudised