Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rändeameti juht: Lätist peab lahkuma tuhatkond Venemaa kodanikku. Eestist sellist juttu ei kuule

-
18.12.2023
Lätlased on oma maa kaitsmises kindlameelsemad kui Eesti valitsus seda on.
© Scanpix

Lätlased teevad oma riigi, keele ja kultuuri kaitsel eestlastele (valitsusele) pidevalt silmad ette. Seal järgnevad sõnadele alati teod, Eestis ei tehta isegi sõnu ning igalt poolt saabuvad venekeelsed muudavad Eesti slaavi riigiks.

BNS vahendab: “Tuhatkond Lätis elavat Venemaa kodanikku võidakse riigist välja saata, ütles kodakondsus- ja rändeameti juht Maira Roze esmaspäeval teleusutluses.

Ta ütles, et alalist elamisluba on taotlenud umbes 15 500 Venemaa kodanikku ja tähtajalist elamisluba ligi 3 000 inimest.

Roze sõnul ei astunud Lätti jäämiseks vajalikke samme umbes 2200 inimest. See pole aga veel lõplik arv, sest inimesed jätkavad dokumentide esitamist ning rändeamet palus piirivalvel kontrollida, kas mõni neist inimestest on juba lahkunud, teave selle kohta ilmub nädala lõpuks.

“Väljasaatmisele kuulub üle tuhande inimese. Näeme, et paljud hilinesid ja üritavad alles asjast aru saada, taotlevad tähtajalist elamisluba, kuid kahjuks peame neile ütlema, et nad peavad lahkuma, sest ükski seaduse sätetest nende kohta ei kehti,” rääkis Roze.”

Kujutage Eestis kedagi siseministeriumist, PPA-st või KMA-st nii rääkivat. Vastupidi, siseminister Lauri Läänemets teatab, et Ukraina desertööre ei puututa enne, kui Ukraina ise seda nõuab ja valitsus ei tundu teadvat sedagi, kui palju on siin ukrainlasi – siseministeeriumi arv on saadud sellest, kui paljud lubasid piiril mõneks ajaks Eestisse jääda.

Uued Uudised