Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Varro Vooglaid: kui jõulude tähendust häbenetakse, siis pole ka mõtet jõulukaarte saata

-
19.12.2023
Ülemine on jõulukaart, alumine lihtsalt kaart.
© Varro Vooglaid

Traditsionalistist poliitik Varro Vooglaid kirjutab sotsiaalmeedias sellest, kuidas Eesti riigiisad ei näe jõuludes enam selle olulise püha tõelist sõnumit, vaid on jõulud seostanud hoopis teiste, tähtpäeva mittepuutuvate väärtustega.

“Täna leidsin, et mulle on riigikogusse laekunud kaks jõulukaarti. Neist esimese (pildil ülemise, väiksema) saatis Ungari suursaadik ning sellel on kuvatud Jeesuse sünd ühes ladinakeelse kirjaga “Gaudete, gaudete, Christus est natus” ehk “Rõõmustage, rõõmustage, Kristus on sündinud”. Siin ongi jõulude tähenduse tuum kokku võetud — suur rõõm sellest, et Jumal ise on saanud lihaks, et maailma patud ära kanda.

Teise kaardi saatis aga Vabariigi President, ent sellel pole paraku jõulude tähendusega mingit pistmist — kaardil kuvatud pilt pidavat rõhutama põlvkondade järjepidevuse ja kodanikualgatuse olulisust. Kaks erinevat maailma, millest üks on oma, teine täiesti võõras. Mulle tundub, et kui jõulude tähendust häbenetakse, siis pole ka mõtet jõulukaarte saata ega üldse jõule tähistada.

Just sel põhjusel loobusin ka riigikogu “jõulukaartide” saatmise võimaluse kasutamisest, sest nagu juba traditsiooniks saanud, pole ka riigikogu “jõulukaardil” jõuludega mingit pistmist.”