Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Zelenskõi: armee tahab mobiliseerida kuni 500 000 ukrainlast. Kas see protsess jõuab ka Eestis redutajateni?

-
19.12.2023
Rahvusmeelsed ukrainlased on praegu sõjas. Maakaitseväe treening Lvivis.
© Scanpix

Vene agressioon Ukrainas on pikale veninud ning paljud sõjaväekohuslased on mobilisatsiooni eest välismaale põgenenud, muuhulgas ka Eestisse. Nüüd ähvardab nende rahulikku elu rindele kutsumine.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles teisipäeval, et sai armeelt palve mobiliseerida Vene invasiooni tõrjumiseks umbes pool miljonit ukrainlast.

Zelenskõi sõnul tegi Ukraina sõjaväe juhid ettepaneku mobiliseerida 450 000 kuni 500 000 inimest, kuid et tal on selle toetamiseks vaja rohkem argumente. (AFP-BNS)

Eesti sotsist siseminister Lauri Läänemets on võimalike desertööride Eestis viibimist põhjendanud sellega, et Ukraina pole nende kodumaale saatmist nõudnud ja Eesti ei hakkavat seda ilma vastava palveta tegema.

Kui Ukraina peaks nüüd oma sõjaväekohuslasi välja nõudma, siis ei suuda Eesti seda palvet ilmselt täita, sest riigil pole mingit ülevaadet siinviibijatest – riigiametid pole põgenikelt sõjaväekohusluse fikseerimist nõudnud. Hoolimata kõlavatest sõnadest Ukraina toetuseks pole Kaja Kallase valitsus reaalsuses sõdivat riiki selles osas kunagi aidanud.

Uued Uudised