Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Võimukoalitsiooni toiduahel varastas EKRE jõulukingi. Mis parata, kärpeajad…

-
21.12.2023
Reformierakonna värvatud abiline EKRE kriisiabipakki otsimas.
© Scanpix

Neljapäeval käis Riigikogus väidetav jõuluvana, aga nagu kurjad keeled räägivad, oligi Kaja Kallasel õigus ja jõuluvana polegi olemas – nimelt olevat punase rüü all olnud valimiste eel esioravakest süles kandnud Reformierakonna reklaaminägu Gaute Kivistik, kes lollitas ära 101 saadikut, pannes nad lõõritama ja vihakõnesid pidama.

Jõuluvana jaotas Riigikogu fraktsioonidele raske kriisiabi pakke ning viimasena kutsus ta kohale EKRE esindaja. “Palume siia EKRE esinduse. Siin on kirjas see, et teie toidupakk on puudu, te saate juhatuse supiköögist… Kuni EKRE kohale jõuab, on jälle midagi ära virutatud.”

Oligi. Ilmselt on valitsuse kärped väga valusad ka võimukoalitsiooni toiduahelale, igal juhul kriisiabi pakk oli ära virutatud. Ilmselt jaotati see hiljem koalitsioonisaadikute vahel ära. Miks on põhjust just võimukoalitsiooni kahtlustada? Eks ikka EKRE-vastaste vihakõnede pärast, mida nad jõuluvanale jõululuuletustena serveerisid – kui miski läheb suust välja, tahaks midagi ka suhu pista, ja ikka EKRE-ga seotut. Seda enam, et rahva taskust virutavad nad kogu aeg ja saadavad siis supikööki…

Päris ilma kingituseta EKRE-t ei jäetud, neile anti suur pudelitäis vett, ilmselt vihjega, et kui vihakõneseadus rakendub, siis saadetakse nad vee ja leiva peale, kusjuures leibagi ei saa, kraanivesi on esialgu veel odav, seda saab.

Aga paki sisu oli kindlasti poliitoravatele meelitav või nagu jõuluvana rääkis: “Nii, see on maitsev ja veel, ma ei tea, maitsev diversiooni päästemenüü. Siin on 21 söögikorda sees. Ma vaatan, siin on kriisiabipakk ja siin on sellised asjad: kartulipuder peekoniga, riisiroog kanaga spaghetti bolognese veiselihaga, tatarroog kalkuniga – mõlema kalkuniga –, vürtsikas nuudlisupp, kaerahelbepuder õuntega, Vahemere hommikusöök shakshuka. Ma saan aru, et keegi ei ole kriisiaeg rohkem … Ma usun, et inimesed ei söögi nii mitmekesiselt tavaliselt kui kriisiaajal.”

Muidugi pani see reklaam koalitsiooni EKRE kriisiabipakile küüned taha ajama, oma toiduahela poliitorikad ju vajavad nuumamist.

Lauri Hussar tundis muret: “Kas meil oleks võimalik saada päkapikkude töögraafikut, juhuks, kui nad siin akna taga passivad ja ühel hetkel ikkagi realiseeritakse ähvardus, et visatakse istungi juhataja aknast välja, siis ei juhtuks tööõnnetust ja päkapikud pihta ei saaks?” Tema enda väljaviskamisega jääks EKRE fraktsioon, kellele Riigikogu esimees viitas, ilmselgelt hätta.

“Sallivuslased” olid hoopiski rahvuskonservatiivid. Rain Epler ütles: “Hea jõuluvana, ma võtsin ühe väikese paki piparkooke ise ka kaasa. Ma täna hommikul hakkasin mõtlema selle peale, et jõuluaeg võiks ikkagi kõigil rõõmus olla, ja hakkasin mõtlema meie peaministri peale, kes ei usu, et sa oled olemas, aga ometigi sa oled olemas. Ja ka tema jõulud võiksid olla sellised rahulikud ja imedesse uskuvat. Ma annan meie poolt, et kui sa tema juurest läbi lähed, siis anna talle see pakk piparkooke. Aitüma!”

Uued Uudised otse sündmuskohalt