Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kas lähevad Eestist koju? Ukraina kaitseminister kutsus kõiki ukrainlasi kaitseväega liituma

-
21.12.2023
Eestis elavad ukraina mehed saavad nüüd oma armeega ühineda.
© Scanpix

Ukraina kaitseminister Rustem Umerov kutsub kõiki ukrainlasi relvajõududega liituma, kuid ei tõsta praegu küsimust välismaal viibivate meeste karistamisest või õiguslikust survestamisest, ütles neljapäeval kaitseministeeriumi pressiosakonna juht Illarion Pavljuk.

“Minister kutsub kõiki Ukraina kodanikke üles astuma relvajõududesse, olenemata nende asukohast. Kuigi te ei ole saanud kutset, ei ole oht Ukrainale kuhugi kadunud. Kas see kehtib ka nende ukrainlaste kohta, kes asuvad välismaal? Muidugi,” ütles Pavljuk.

“Riigi kaitsmine sõja ajal on kõikide kodanike põhiseaduslik kohustus. Kui küsimus on väljaspool Ukrainat viibijate karistamises või õiguslikus survestamises, siis see ei ole praegu päevakorras,” lisas ta.

Kaitseministeerium tõdes, et värbamise, mobilisatsioonimehhanismi ja väljaõppesüsteemi täiustamise jms. ülesandeid on rohkem kui küll.

“Muide, veel kord tähtsast: kutse on vaid sõnum kodanikule, et riik vajab teda kaitseks. Sellest vaatenurgast on kummaline oodata  täiemahulise sissetungi teise aasta lõpuks isiklikku kutset. Kas olete Ukraina sõjast kuulnud? Pidage end kutsutuks. Tulge juba. Tulge, nagu tulid kõik need, kes 2022. aasta  veebruaris sõjaväe värbamisbüroodes järjekorras seisid,” rõhutas ametkond.

Saksa WELT TV ja Bild avaldasid varem usutluse Ukraina kaitseministri Rustem Umeroviga, kes teatas plaanist kutsuda sõjaväkke välismaal elavaid Ukraina mehi, lisades, et kõik  25–60-aastased sõjaväekohuslased peaksid saama kutse Ukraina relvajõudude värbamiskeskustesse ilmumiseks. (BNS)