Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Eesti põhiseadusest on tehtud ideoloogiline lüpsilehm, mille abil saab isegi “tühistada”

-
22.12.2023
Kaja Kallase valitsus eirab täielikult Eesti Põhiseadust.
© Uued Uudised

Riigikogu juhatuse väide, et EKRE muudatusettepanekud Ukraina-pakettide kohta olevat põhiseadusvastased, näitab, kuidas sellist argumenti kasutatakse parlamentaarse demokraatia halvamiseks. Põhiseadust on asutud igati väänama.

Eesti põhiseadus ütleb: “Tsensuuri ei ole!” Võimukoalitsioon aga on alustanud nn vaenukõneseaduse läbisurumist, kusjuures Eesti karistusseaduslik on vaenu õhutamist niigi piisavalt ära reguleerinud. Seega on mistahes täiendav karmistamine igal juhul sõnavabaduse piiramine ja tsensuur. Rääkimata karmist ja samas absurdsest tsensuurist sotsiaalmeedias, mis juba möllab. Vaenukõneseadus on igati põhiseadusvastane.

Liberaalid ja vasakpoolsed kasutavad põhiseadusest peamiselt ainult seal kirja pandud võrdsusprintsiipi, mida üritatakse kasutada ka siis, kui tahetakse migrante võrdsustada kodanikega või kui enne homoseaduse jõustamist on vaja välismaal sõlmitud geiabielu siin seaduse puudumisest hoolimata võrdsustada pärisperega.

“Põhiseaduse riive” tundub üha enam kaotavat tegeliku sisu ja muutuvat trumbiks, mille abil oma poliitilisi ambitsioone teostada. Seda on näha Riigikogus, kus selle abiga blokeeritakse sageli seadusi, mis tugevdaksid põhiseaduslikku korda (näiteks traditsioonilise pere või rahvusriigi kontekstis), samas aga surutakse läbi näiteks seksuaalvähemuste soove väitega, et see olevat põhiseadusliku võrdsusprintsiibiga tagatud.

Samas ergutatakse põhiseadust rikkuma. Kolmapäeval ütles Riigikogu aseesimees Toomas Kivimägi lausa välja, et põhiseadust võib rikkuda: “Viitan Riigikohtu lahendile, viimane 2023 juunist, kus Riigikohus on öelnud, et parlamendi tõhus toimimine on legitiimne eesmärk Riigikogu liikmete õiguste piiramiseks. Nii et see ei ole absoluutne õigus, olgu see või põhiseadusesse sisse kirjutatud. See ei ole absoluutne õigus. Martin Helme!”

Poliitikas aga eiratakse täielikult põhiseaduse preambuli sõnu “mis peab tagama eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise läbi aegade”, mis väljendub kõigis massimigratsiooni soodustavates otsustes, alates välismaalaste seaduse lahjendamisest Kaja Kallase valitsuse poolt kuni ettevõtjate raugematu soovini tuua siia rohkem ja rohkem umbkeelset tööjõudu. Samas on selge, et iga otsus, mis viib eestlaste osatähtsuse vähenemiseni riigi rahvastikus, muudab preambulis kirjapandu ebatõenäolisemaks ja teostumatumaks.

Sama toimub ka Piibliga – kõikvõimalikud religioossed renegaadid tahavad homoseksualismi kirikusse vedada, kuigi on teada, et Raamatute Raamat on selles osas kindlal “homofoobsel” seisukohal. Piibli sõnumit tahetakse lahjendada juttudega Jeesuse armastuse sõnumist. Kui homoseksualismi tahetakse Piibli sõnumis “tühistada” väitega “Mis saab teil olla teiste armastuse vastu?”, siis saab “tühistada” ka ühe Kümnest Käsust “Sa ei tohi himustada oma ligimese naist” väitega, et “Mis saab teil olla armastuse vastu, mis sest, et üks on seaduslikus abielus?”

Uued Uudised