Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO | Eliidi tellitud “jõuluvana” EKRE-le: „Teie toidupakk on puudu, te saate selle juhatuse supiköögist“

-
22.12.2023
Laadime sisu...

Nelapäeval nägid inimesed, kuidas Reformierakonna ülbikute klikk mõnitab rahvast isegi jõulude ajal. Kui seni on Riigikogus traditsiooniliselt käinud jõuluvana visanud sõbralikku nalja, siis seekord pandi jõuluvana Reformierakonna režiimi teenistusse ja anti teada, mida valitsus opositsioonist ja neid valinud rahvast arvab. Nomenklatuurse jõuluvana antud etendus üllatas isegi kogenumaid riigikogulasi.

Täna toimus riigikogu suures saalis midagi väga lamedat ja labast, kui parlamendisaadikute jaoks jõuluvanaks maskeerunud Reformierakonna reklaaminägu Gaute Kivistik jättis Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna kingitusest ilma ja saatis nad riigikogu juhatuse „avatavasse“ supikööki. “Teie toidupakk on puudu, te saate selle juhatuse supiköögist,” ütles ta.

Kõrvalolevast videost on näha, et kingitusega tekkis mingi segadus, ametnik-päkapikk annab jõuluvanale kirja, millest selgub, et viimasena ette kutsutud EKRE-le kinki polegi. Õieti küll leiti pärast mõningast sobramist üks krepp-paberisse mässitud veenõu samal ajal kui teised erakonnad said kingituseks kriisiabi toidupaki koos lisaga.

Kuna EKRE seisab tulihingeliselt kõigi meie inimeste toimetuleku eest, saadeti koos sellega sisuliselt kogu majanduslikus kitsikuses ning kasvavat maksukoormat kannatav niigi kartev rahvas vee ja leiva peale. Ja need, kes on majanduskriisi esile kutsunud, said kriisiabi.

Tegelikult vägagi sümboolne… Kuid olgem ausad – teha jõulupühade eel midagi sellist, ületab isegi kõik need kodukorra ja põhiseaduse rikkumised, mida valitsuskoalitsioon on peaaegu terve selle lõppeva aasta viljelenud.

Vaatamata kõigele luges EKRE fraktsiooni esindanud Rain Epler ette võrokeelse luuletuse. Ning märkis, et tegelikult ei olekski vaja rahva raha selle tsirkuse peale raisata.

Paljud EKRE saadikud ei tulnudki kohale, sest ei pidanud vajalikuks teha halva mängu juures head nägu, sest palaganid näeb seal niigi ning nagu nüüd selgus, et suudeta vaenu varjata isegi jõulude eel.

Kogu seda krempli korraldas riigikogu majandusosakond. Selgus, et kogemata oli üks kuuest erakondadele mõeldud kriisipakist läinud riigikogu juhatusele, kellele tegelikult allikavesi oli mõeldud. Nojah, kui ei suudeta isegi seitsmeni lugeda, mida siis riigi eelarvest rääkida…

Oli, kuidas oli, aga see fopaa ei õigusta grammigi supiköögiga mõnitamist või muid sarnaseid vihjeid.

„Gaute Kivistik muutis täna riigikogus jõuluvana institutsiooni poliitiliseks aktivismiks,“ kommenteeris EKRE fraktsiooni liige Helle-Moonika Helme. „See on täiesti pretsedenditu. Ja väga kahetsusväärne.“

Helme lisas, et neil ainsana oli ka talle kingitus kaasa võetud oldi igati viisakad ja väärikad – Rain Epler viis jõuluvanale paki piparkooke, paludes need saata jõulude puhul peaminister Kaja Kallasele.

„Vastu saime mõnituse ja sellise vahetegemise kingituse näol, mis on alandav ja solvav,“ märkis Helme. „Ma ei arva, et meie fraktsioon oli sellist kohtlemist kuidagigi ära teeninud. Jah, me oleme ainukesena teinud ööd kui päevad obstruktsiooni, et ära hoida kõiki neid makse ja maksutõuse, üritanud kutsuda mõistusele neid 61 koalitsioonisaadikut, kes valitsuse otsuseid riigikogus läbi rammivad. Oleme omalt poolt pakkunud ka lepitust ja kompromissi. Aga asjatult.“

Ta lisab, et samuti ei kuulata Eesti rahvast ning väga suur hulk inimesi juba käibki supiköögis. „Heameelega seisame seal supiköögis koos ülejäänud rahvaga, kuni eliit pidu peab ja oma jõuluvanalt saadud kriisiabi pakke sööb!“

Riigikogu juhatus korraldas pärast seda piinlikku palagani oma uhke aastalõpu “supiköögi” Niguliste kirikus koos kontserdi ning hea ja paremaga. EKRE saadikud sinna ei läinud.

Riigikogu pressiteade vaikis küll selle häbiväärse intsidendi maha ning kirjutas, kuidas tore jõulumees jagas „lustakaid kingitusi“.

Tegemist oli sügisistungjärgu viimase korralise istungiga. Tagasi tullakse jaanuari teisel nädalal. EKRE lubab, et jätkab võitlust Reformierakonna inimvaenuliku režiimi kukutamiseks.