Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Jõuluvana vabandas: “Püüdsin olukorda lahendada, aga nagu välja tuleb, siis vist mitte väga õnnestunult”

-
22.12.2023
Jõuluvana ja väidetavalt EKREle mõeldud pakk
© Riigikogu

Riigikogus jõuluvana mänginud ja paljusid inimesi oma labaste naljadega solvanud Gaute Kivistik selgitas sotsiaalmeedias piinliku olukorra tagamaid ja vabandas jõulude rikkumise pärast.

„Ma ei usu, et asjade tegeliku olemuse seletamine õigustatud pahameelt kuidagi summutab aga teen seda siiski,“ kirjutas Kivistik, kes on aastaid riigikogus jõuluvana mänginud ja kes oli muuhulgas ka viimaste valimiste eel Reformierakonna reklaamklipi tegelane.

Riigikogu majandusosakond oli eraldanud kuuele erakonnale kokku kuus kriisiabi toidupaki komplekti, lisaks oli igaühele veel mingi väiksem asi, kas akupank, raadio vms kriisis vajalik.

Paraku andis jõuluvana EKRE-le mõeldud paki kohe alguses juhatusele, mille päkapikuks kehastanud riigikogu ametnik silma pilgutamata talle ulatas ja Lauri Hussar ning Jüri Ratas rõõmsalt vastu võtsid. Kui lõpus oli viga märgatud, märkis jõulumees, et EKRE-l tuleb minna riigikogu supikööki ning lisas veel, et alati kui EKRE kohale jõuab, on midagi ära varastatud. Supiköögi väljendi tõi kohe alguses sisse just riigikogu esimees Lauri Hussar ise, lubades selle kingiga juhatuse supiköögi avada.

Humoristina Rohke Debelaki nime all tuntud Kivistik kirjutas sotsiaalmeedias puhkenud pahameeletormi peale: „Kotis oli 6 pakki kuuele erakonnale. Millegipärast andsin kohe alguses ühe toidupaki riigikogu juhatusele. Kuigi neile oli mõeldud kingiks ainult akupank. Toidupakk oli mõeldud ka EKRE-le. Igale erakonnale oli kaks kingitust-EKRE le oli teiseks mõeldud vesi. Sest ilma veeta on kõik toidupakid kasutud ja kõik peaksid siiski EKRE-ga koostöös tegema. Selline oli plaan. Kui ootamatult selgus, et EKRE pakk on nüüd üldse puudu siis püüdsin olukorda lahendada, aga nagu välja tuleb, siis vist mitte väga õnnestunult. Nalja tegemine on alati noateral kõndimine. Vahel kukud ühele, vahel teisele poole. Vabandan kõikide solvunute ees. Ülehomme tuleb päris jõuluvana ja tema juba ei eksi.“

Oli, kuidas oli, aga igatahes kukkus see palagan kokkuvõttes väga nõmedalt välja ning paljud küsivad, kas seda janti üldse on parlamendisaali vaja. Mitu EKRE fraktsiooni liiget seetõttu ka neljapäeval sellele istungile ei läinudki, sest komejanti tehakse seal koalitsiooni poolt ka töö ajal niigi.