Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Vestlussaade “Vaba sõna”: kuidas Martin Heremi ja Jüri Luige vastuseisu tõttu jäi kriitilise tähtsusega hange tegemata

-
23.12.2023
Laadime sisu...

Konservatiivse vestlussaate “Vaba sõna” juhil Anti Poolametsal on külas Riigikogu liikmed Henn Põlluaas ja Siim Pohlak. Juttu tuleb Eesti kaitsevõimest ning kaitsetööstuse arendamisest.

Tuletatakse meelde, kuidas EKRE oli valitsuses olles valmis keskmaa õhutõrje ostmiseks leidma 300 miljonit eurot, mida oleks saanud tänasega võrreldes väikese intressiga laenu eest. Kaitseväe juhataja Martin Heremi ja Isamaa kaitseministri Jüri Luige vastuseisu tõttu jäi praeguse julgeolekuolukorra jaoks kriitilise tähtsusega hange tegemata ning hilineb seetõttu 4-5 aastat.

Henn Põlluaas räägib, kuidas Norra kaitsetööstuskontserni Nammo´t ei ole Eestis isegi jutule võetud. Nammo on näidanud üles huvi ka Eesti riigiga ühisettevõtte loomise vastu.

Arutletakse, kuidas kodumaist kaitsetööstust aidata ning miks oma tööstuse arengut pidurdatakse. Saate teises osas lahatakse majanduslanguse põhjuseid. Kuidas Eesti Panga värske prognoosist, mis reformierakonna rahandusministril hinge kinni lõi.  Siim Pohlak leidis, et padupunane reformierakonna majanduspoliitika on reaalsest elust üha kaugemale triivinud. Poolametsa sõnul teebki Eesti Pank pidevalt väärprognoose, sest keskpank ei tugine enam majandusseaduste analüüsile, vaid täidavad ideoloogilisi tellimusi, näiteks kliimaäärmuslusest.

Saatekülalised tõdevad, et rahvuslik kapital vajab kaitset, ent selle asemel ostetakse näiteks kaitsetööstusele suurtes kogustes laskemoona hoopis teiselt poolt maakera, Lõuna-Ameerikast. Valitsuse hoolimatus majandusseaduste ja rahvusliku kapitali suhtes on muutnud Eesti suurima tööstustoodangu langusega Euroopa riigiks.

Konservatiivide poliitiline vestlussaade “Vaba sõna” on eetris Virumaa TRE raadios igal kolmapäeval kell 19 sagedusel 97,0 MHz. Samuti nüüd ka laupäeviti kell 12. Saade on järelekuulatav ka aadressil https://viru.treraadio.ee/