Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO | Martin Helme Firenzes: me näeme liberaalse korra kokku kukkumist, ärme lase seda võimalust käest

-
23.12.2023
Laadime sisu...

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Martin Helme osales hiljuti Itaalias Firenzes Euroopa konservatiivide foorumil “Vaba Euroopa”, kus peetud kõnes ütles, et me elame huvitaval ajal, kus me näeme liberaalse korra kokku kukkumist ning me ei tohi seda võimalust raisku lasta. “Ei ole mõtet muutuda nende sarnaseks ainult selleks, et minna valitsusse,” lausus ta rääkides kursimuutusest.

Tegemist oli Euroopa Parlamendi identiteedi ja demokraatia (ID) fraktsioon korraldatud konverentsiga, mille moto kõlas „Töökohad, turvalisus, terve mõistus“. See oli ühtlasi ka ID parteipere mitteametliku kampaania avalöögiks järgmise aasta Euroopa Parlamendi valimisteks.

Itaalia asepeaministri Matteo Salvini partei Lega korraldatud üritusel osales üle tuhande osavõtja 14 erinevast suveräänsest parteist üle Euroopa.

“Valisime Firenze, sest see on renessansi sümbol, koht, kus Euroopa uuesti sündis,” ütles ID-grupi president Marco Zanni oma avakõnes korraldajate nimel. “Alustame uut ajastut, vabade kodanike vaba Euroopa uuendamist.”

Kohtumine toimus Firenze jõulises Fortezza da Bassos, jalutuskäigu kaugusel maalilise Toscana pealinna vapustavatest kirikutest ja paleedest, mis on koduks Euroopa parimatele humanistlikele kunstiteostele.