Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ei kino ega teatrit, aga möla kui palju

-
23.12.2023
ERR-i telemaja

Niipea kui riigikogu jõulupuhkusele läks, jäi sotsiaalmeedias teemadepagas oluliselt väiksemaks. See tühimik tuli täita ning õnneks leiduski tänuväärne materjal, mille kallal võtma hakata – ERR vs Kinoteater.

On see ju täpselt selline teema nagu Iisraeli-Hamasi konflikt, kus pooli võtta on raske ja isegi riskantne. Hakkad kohe saama, oleneb ainult kas vasakult või paremalt või mõlemalt poolt korraga.

Teemat jälginud teadjamehed on muidugi täheldanud, et enne kõik irisesid Kinoteatri „Õhtuse vööndi“ nõrga taseme ja vaimuvaesuse üle, nüüd aga selle pärast, et viimast osa eetrisse ei lastud, sest ERRi peatoimetaja hinnangul ei sobi ettevõtte enda ekraanil oma töötajate mõnitamine teps mitte.

Selle eest mõnitati kõiki teisi eelnevates osades nii, kuidas jõuti. Erilise mahlakusega muidugi rahvuskonservatiive. Siis polnud keeldu vaja. Ei mingit tsensuuri!

Kogu see jõulude künnisel veeklaasis puhkenud torm oleks üldse olemata, kui sellust jampsi poleks üldse tootma hakatudki ega plaani võetud. Aga siis oleks ju igav olnud! Nüüd on taas kõik toredasti polariseerunud, solvunud, tigedad, tühistatud jne.

Siia otsa üks arvamus: „Meelelahutusse maskeeritud propaganda on eriti noorte vaadete kujundamisel väga tõhus. Samas ei vastanud „Kinoteatri õhtune vöönd“ isegi labase huumori kriteeriumitele. Suures osas on tegu mitte mingit pingutust nõudva loengužanriga, eriti, kui Henrik Kalmeti etteastet vaadata. Isegi Ringvaate vikerkaarlased hoiavad enda EKRE-raevu vahel tagasi, aga siin vajutati gaas põhja. Nutikas on saade ainult selles mõttes, et ehk aitab klouni tuntusega Niinemets saatejuhina ERRi nõukogu seaduse täitmise ja tasakaalustatuse aruteludest mööda hiilida, sest alati saab öelda, et tegime nalja, ärge sekkuge toimetajate vabadusse.

Kokkuvõttes oli tegu väga konkreetse juhtumiga, kui lihtsalt kasutati ERRi eetrit vasakäärmuslase loenguteks, sealjuures võimaldades tal endale tekstid kirjutada.“

Illustratsiooniks kaks katkendit kaasstsenarist Kalmeti etteastest:

„Kui paneks naisepeksu juurde, siis saaks täiusliku EKRE valija, alkohoolikust saekaatrivenna, keda on väidetavalt 14 000.“

„Riiklikud asutused ei peaks meile tegema ajupesu, et puu koht on ahjus ja naise koht selle eest last kiigutades, eriti ajal, kui planeedi suurimad probleemid on kliima soojenemine ja ülerahvastatus.“