Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Siim Kallas “unustab”, et tema tütre poliitikast kadumist toetab kaks kolmandikku Eestimaast

-
23.12.2023
Kallase poliitperekonnal on paraku omamoodi pahaendeline kuulsus küljes, meeldigu see siis või mitte.
© UU

Siim Kallas kaitseb endastmõistetavalt oma tütre tegemisi, kuid ERR-ile antud aastalõpu usutluses on ta teda kaitses ise kõvasti vassinud.

ERR vahendab: “Ekspeaminister ja Euroopa Komisjoni endine volinik Siim Kallas ütles, et tema tütar Kaja Kallas peaks jätkama peaministrina kuni järgmiste valimisteni. /…/ Peaministrina ja erakonna esimehena sai ta 31 000 häält, mida naljalt enam keegi ei korda. /…/ Viimastel valimistel saimegi 37 kohta, sellist tulemust muide ei tule enam kunagi ühelgi parteil. See oli väga erakordne ja paljuski oli see asjade ja ajastuse kokkulangemine.”

Siim Kallas “unustab” selle, mil moel tema tütar sellise hulga hääli sai, ja see ei ole üldse ilus meenutus. Riigikogus “Lugege mu huultelt – maksud ei tõuse!” öelnud Kaja Kallas tunnistas valimiste järel ise meedias üles, et maksutõusudest valimiskampaanias ei räägitud, kuna see olnuks ebapopulaarne. Seega sai ta oma häältesaagi täieliku pettusega.

Pettusega saadud on ka Reformierakonna 37 kohta, sest sellise tulemuse saamiseks käivitati räpane infosõda a la Prigožin ning ka oravapartei partner Eesti 200 pääses parlamenti suuresti annetusrahasid kõrvale toimetanud aferisti kaudu, kelle teod olid juba enne valimisi teada, kuid neid varjati. Valimistulemused oli praeguse võimukoalitsiooni poolt täielik pettus.

Riigikogu saadik Siim Kallas võiks meenutada sedagi, et alles viimastel nädalatel esitati Riigikogu esimehele kaks petitsiooni, ühe all 30 000, teise all 28 000 allkirja – ja need inimesed nõudsid tema tütre erruminekut. Viimane Norstati küsitlus näitas, et Kaja Kallase tagasiastumist toetab 71% rahvast – need on tõelised arvud, mitte valimistel pettusega kokku aetud hääled. See kolmandik, mis teda veel toetab, teeb seda poliitilisest lojaalsusest.

Kaja Kallase pere Vene-äri kohta on Varro Vooglaid öelnud, et kui see oleks ka sajaprotsendiliselt seaduslik olnud, siis Ukraina-vastasust juhtinud peaminister ei oleks lihtsalt tohtinud seda teha. Aga eetilisusest jäi puudu.

Uued Uudised