Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Heido Vitsur: tuleb lõpetada keerutamine ja öelda, et sellise maksukoormusega heaoluriiki üles ei ehita

-
25.12.2023
Kajakas Stenbocki maja katusel

LHV majandusekspert Heido Vitsur kirjutab Eesti Panga avaldatud masendava majandusprognoosi valguses, et tulebki otse välja öelda, kui halvad asjad tegelikult on.

„Täna ei väära ju enam miski tõsiasja, et mõne nädala pärast siseneb meie majandus kolmandasse järjestikusesse langusaastasse ja me ei saa loota, et olukord uue aasta alguses paranema hakkaks. Pigem vastupidi. Ettevõtete suutlikkus hoida inimesi paranemise lootuses palgal on ammendumas ja tööpuudus hakkab meil vältimatult kasvama. Koos tööpuuduse kasvuga hakkab vähenema ka tulu- ja sotsiaalmaksu maksjate hulk ning lühikese viiteajaga ka käibemaksu laekumine,“ kirjutab ta.

„Meie probleemid sellest, et me pole suutnud endale tunnistada, et oleme üles ehitanud riigi, mille ülalpidamise kulusid me ise ei ole nõus katma; riigi, mis ei ole ise kuluefektiivne ega suuda näidata, et oskab maksumaksja raha efektiivselt ja kõige olulisemate eesmärkide saavutamiseks kasutada, mistõttu riigi ettepanekud pahatihti toetuseta jäävad,“ lisas ta.