Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ukrainas tuli päevavalgele hiiglaslik mürsuhankega seotud omastamine

-
25.12.2023
Ukraina sõdurid

Ukraina on olnud ajast aega hädas korruptsiooniga. Seda ikka kõige kõrgemal tasemel. Kui sõja alguses püüti seda teemat vältida, siis mida aeg edasi, seda rohkem sigadusi välja tuleb ning tabu muutub paratamatult valikuks. See on asja üks pool, hullem on aga see, et selline mentaliteet halvab olulisel määral võiduvõimalusi Vene agressori üle.

Postimees kirjutab, et Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) ja kaitseministeerium on paljastanud skeemi, millega omastati mürsuhanke käigus 36 miljonit eurot ning kuriteos kahtlustatuna on vahi alla võetud ministeeriumi ühe osakonna juht.

SBU teatas haarangu korraldamisest Facebooki vahendusel, jagades ametniku kinni võtmisest ka fotosid. Kahtlustatava nime pole samas avalikustatud.

Kõnealune ametnik kõrvaldati ametist ja tema vastu on algatatud kriminaalmenetlus. Süüdimõistmise korral võib teda oodata kuni 15-aastane vanglakaristus, vahendas Raadio Vaba Euroopa.

 

SBU avalduses öeldi, et petuskeem keskendus suurtükiväe mürskude hankelepingutele.

Möödunud kuudel on Ukraina kaitseministeeriumi raputanud mitu korruptsiooniskandaali. Augustis eitas toonane kaitseminister Oleksi Reznikov süüdistusi, et sõdurite vormiriietust osteti ülepaisutatud hinnaga. Veelgi varem heideti kaitseministeeriumile ette sõduritele toidu arusaamatult kalli hinna eest hankimist.

President Volodõmõr Zelenskõi vabastas Reznikovi septembri alguses ametist.

Juba augustis vallandas riigipea värbamise eest vastutavad piirkondlike büroode juhid, heites neile ette väekohuslaste Ukrainast välja aitamist.

Kiiev on võtnud korruptsiooni ohjamise fookusesse osana püüetest saada ELi ja NATO liikmeks.

 

Allikas: Postimees